Tetra Pak: Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2014

Η Tetra Pak® κυκλοφορεί την Ενημερωμένη έκθεση βιωσιμότητας 2014. Η έκθεση επισημαίνει τα επιτεύγματα της εταιρείας κατά το 2013 στους τομείς των περιβαλλοντικών επιδόσεων, της κοινωνικής ευθύνης και της καλής διακυβέρνησης.

Ενδεικτικά της προόδου της εταιρείας το 2013 είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Περισσότεροι από 64 εκατομμύρια μαθητές σχολείου έλαβαν γάλα ή άλλα θρεπτικά ποτά σε συσκευασίες Tetra Pak. Για παράδειγμα, η συμμετοχή της Tetra Pak σε ένα πρόγραμμα διανομής γάλακτος σε σχολεία στη Μιανμάρ, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013, έδωσε τη δυνατότητα σε 45.000 μαθητές σχολείων, όπου οι κανόνες υγιεινής διατροφής δεν είναι οι καλύτερες,  να λάβουν ασφαλές, συσκευασμένο γάλα για τρία χρόνια.

• Η Tetra Pak και το τμήμα Food for Development της Tetra Laval επέκτειναν τις κοινές τους δραστηριότητες στα κέντρα γαλακτοκομικών (Dairy Hub). Σε συνεργασία με την PRAN Dairy Ltd, δημιουργήθηκαν στο Μπανγκλαντές δύο κέντρα γαλακτοκομικών ως σταθμοί συλλογής με εγκαταστάσεις δοκιμών και ψύξης, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνταν ως κέντρα εκπαίδευσης για τους αγρότες της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η μέση ημερήσια απόδοση ανά αγελάδα μπόρεσε να αυξηθεί κατά 80% και το μέσο μηνιαίο εισόδημα 2.000 μικροπαραγωγών αγροτών να υπερδιπλασιαστεί από τον Οκτώβριο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2013.

• Η Tetra Pak διατήρησε την ηγετική θέση της στη βιομηχανία στην πορεία προς πλήρως ανανεώσιμες συσκευασίες. Το 2013, παραδόθηκαν σε πελάτες 1,1 δισ. συσκευασίες που διέθεταν καπάκια βιολογικής προέλευσης (κατασκευασμένα από πλαστικό που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο), διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των αντίστοιχων πωλήσεων του 2012.

• Οι καινοτομίες της Tetra Pak στην επεξεργασία και τη συσκευασία επέφεραν περαιτέρω μείωση των αποβλήτων τροφίμων. Η κυκλοφορία της Tetra Alcross® RO Lite το 2013 παρείχε στους μικρούς και μεσαίους τυροπαραγωγούς μια λύση φιλτραρίσματος που δίνει αξία στον ορό του γάλακτος, που ενώ στο παρελθόν ως υποπροϊόν της παρασκευής τυριού απορριπτόταν ως απόβλητο, τώρα πλέον χρησιμοποιείται στην τυροκομία.

• Η Tetra Pak κατέβαλε αξιοσημείωτες προσπάθειες στην ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων και μεθόδων για την αξιόπιστη συλλογή κλιματικών δεδομένων. Τα αποτελέσματα του 2013, τα οποία έχουν ελεγχθεί και επικυρωθεί από ανεξάρτητους εξωτερικούς συμβούλους, έδειξαν ότι η εταιρεία σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων της για το 2020, που είναι, παρά την αύξηση της παραγωγής, οι εκπομπές αερίων όχι μόνο να μην ακολουθήσουν ανάλογη αυξητική τάση, αλλά να παραμείνουν στα επίπεδα του 2010.

«Η επωνυμία Tetra Pak βασίζεται σε μια υπόσχεση: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Στον πυρήνα της, αυτή η υπόσχεση αφορά στην προστασία των τροφίμων… που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην καρδιά του επιχειρηματικού μας προγράμματος. Αλλά επεκτείνεται ακόμα περισσότερο. Αφορά επίσης στην προστασία των ανθρώπων: των εργαζομένων μας, των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και της κοινωνίας συνολικά. Και αφορά και στην προστασία του μέλλοντος, με την ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τη μελλοντική επιχειρηματική ανάπτυξη των πελατών μας και με μεθόδους δράσης και λειτουργίας που προστατεύουν καλύτερα το μέλλον του πλανήτη μας», είπε ο Dennis Jönsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tetra Pak. «Η Tetra Pak παρουσιάζει την Ενημερωμένη έκθεση βιωσιμότητας σε ετήσια βάση για να περιγράψει τις επιδόσεις μας ως προς αυτήν την υπόσχεση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ