Air Liquide: Στηρίζει την Under the Pole

Το υψηλό επίπεδο ευαισθησίας της Αρκτικής στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την καθιστά μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή ως προς την αξιολόγηση των πολλαπλών επιπτώσεων αυτού του φαινομένου. Το Ίδρυμα του Ομίλου Air Liquide, στο πλαίσιο της αποστολής του για την προστασία της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας, υποστηρίζει την πολική αποστολή «Under the Pole II», που έχει ως στόχο να ερευνήσει ένα πλήρη ετήσιο εποχιακό κύκλο του Αρκτικού οικοσυστήματος, τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από τον πάγο.

Το «Under the Pole» αποτελεί μία σειρά πολικών αποστολών υπό την καθοδήγηση του νεαρού εξερευνητή Ghislain Bardout, που στόχο έχουν την εξερεύνηση της κρυφής πλευράς της Αρκτικής και της Ανταρκτικής  ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η επιστημονική γνώση για το περιβάλλον των συγκεκριμένων περιοχών. Το Ίδρυμα Air Liquide έχει ήδη υποστηρίξει την πρώτη αποστολή στο Βόρειο Πόλο το 2010. Η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε από το λιμάνι του Concarneau στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2014, για ένα ταξίδι διάρκειας 22 μηνών στη Γροιλανδία. Καθημερινά, πραγματοποιούνται υποβρύχιες καταδύσεις για τη λήψη πλάνων καθώς και για τις ανάγκες διεξαγωγής επιστημονικών προγραμμάτων.

Συνολικά, θα διεξαχθούν 12 ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με αρκετά Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και διεθνείς ερευνητές. Το Ίδρυμα Air Liquide υποστηρίζει δύο ερευνητικά προγράμματα, για το περιβάλλον και την αναπνευστική λειτουργία αντίστοιχα.

Με επιχορήγηση ύψους €120.000 σε δύο χρόνια, το Ίδρυμα Air Liquide ενισχύει τη χρηματοδότηση για την αγορά του εξοπλισμού που απαιτείται για αυτά τα δύο ερευνητικά προγράμματα. Το Ίδρυμα προμηθεύει επίσης την αποστολή με αέρια για καταδύσεις και κιτ οξυγονοθεραπείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ