Alliott Group: Κοινωνική προσφορά στη Ν. Αφρική

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Alliott Group, στην Νότια Αφρική, τα μέλη ενέταξαν στο πρόγραμμά τους, την επίσκεψη στο Κέντρο Tapologo, αξιοποιώντας τις ικανότητες τους και τους ίδιους ως ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσουν και να δώσουν χαρά και  ανακούφιση σε ορισμένα από τα άπορα παιδιά της Νότιας Αφρικής. Το κέντρο της κοινότητας είναι μια συμβουλευτική μονάδα για μετά το σχολείο, η οποία απευθύνεται σε ευάλωτα και κακοποιημένα παιδιά με HIV+. Διοικείται από μία ΜΚΟ και παρέχει στα παιδιά, τα οποία λόγω απώλειας των γονιών τους έχουν γίνει οι ίδιοι αρχηγοί της οικογένειας, αναγκαία στήριξη, συμβουλευτική υποστήριξη, φροντίδα μετά το σχολείο και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διατροφής. Η φροντίδα των παιδιών με HIV + είναι υψίστης σημασίας, όπου η θεραπευτική αγωγή και τα γεύματα σε τακτική βάση γίνεται μέσω ειδικευμένης κλινικής που βρίσκεται  εκεί.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Rustenburg Rotary Club της επαρχίας North West, στην Νότια Αφρική. Οι εκπρόσωποι και οι συνεργάτες της Alliott Group είχαν την δυνατότητα να περάσουν μερικές ώρες παίζοντας με περισσότερα από 100 παιδιά, κάνοντας πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, ποδόσφαιρο, παιχνίδια με φυσαλίδες και μπάλες. Τα πιο δημιουργικά μέλη σχεδίασαν τους τοίχους με φωτεινές και ζωηρές τοιχογραφίες δημιουργώντας μια αίσθηση χαράς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα γεύμα μαγειρεμένο και σερβιρισμένο από τα μέλη της Alliott Group για όλα τα παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Πρόεδρος του ομίλου κ. Γιάννης Κλεώπας δήλωσε: «Το παγκόσμιο Συνέδριο της Alliott Group 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.  Έχει καταγραφεί στην ιστορία του ομίλου ως ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συνέδρια με μία διαφορετική προσέγγιση στην οργάνωση, στον εξαιρετικό συνδυασμό των διαφόρων εκδηλώσεων, στις πληροφορίες παιχνιδιού,  στα συνέδρια εργασίας και για τον αξιοσημείωτο αριθμό των συμμετεχόντων. Η φετινή ενέργεια Give Something Back ήταν από τις πιο επιτυχημένες  από την αρχή της διοργάνωσής τέτοιων ενεργειών. Ήταν τιμή μας να γνωρίσουμε αυτά τα παιδιά και ελπίζουμε ότι η οικονομική συνεισφορά μας θα διασφαλίσει για περισσότερο καιρό το μέλλον των παιδιών του κέντρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ