ΣΕΒΤ: Προκήρυξε τον Ecotrophelia 2015

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προκήρυξε τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2015. Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής.

Στον Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί)  των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας, με στόχο να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που τίθεται σε γευστική δοκιμή και, που δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Υπάρχει δυνατότητα τα προϊόντα, που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό να έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα.

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

•    Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015: αποστολή Τεχνικού Φακέλου με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία
•    Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015: αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου στα Αγγλικά
•    Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015: Τελετή Απονομής Βραβείων

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός, όπου θα συμμετέχουν οι νικητές όλων των χωρών θα πραγματοποιηθεί στo Μιλάνο, στις 4-6 Οκτωβρίου του 2015 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ