ΙFPMA: Προτεραιότητα η αειφόρος ανάπτυξη

Ο Stefan Oschmann, Διευθύνων Σύμβουλος του φαρμακευτικού κλάδου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Merck, εξελέγη Πρόεδρος της IFPMA (Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων και Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων) κατά τη διάρκεια της 27ης Συνέλευσης της IFPMA, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Η διάρκεια της θητείας του κ. Oschmann, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της IFPMA από το 2012, είναι διετής. Διαδέχεται τον John Lechleiter, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eli Lilly & Co.

«Στόχος μου είναι να εστιάσω την προεδρία μου στην “επιτάχυνση της πρόσβασης” σε ποιοτικές λύσεις για την υγεία των ανθρώπων σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, ώστε να συμβάλω στην πρόκληση για την αειφορία», δήλωσε ο κ. Oschmann. «Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία στις εν λόγω χώρες, αλλά η έκκληση για “επιτάχυνση της πρόσβασης” αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και μόνο μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά που διαρκεί στο χρόνο».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Oschmann υπογράμμισε τους τομείς προτεραιότητας οι οποίοι θα συμβάλουν στους στόχους του προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη και την πρωταρχική εντολή του για «επιτάχυνση της πρόσβασης».

«Η αναγνώριση και προαγωγή της καινοτομίας μέσω της τοπικής επιχειρηματικότητας στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της πρόσβασης. Η ανάγκη ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας στις συγκεκριμένες χώρες και η ανάπτυξη δυνατοτήτων υγειονομικής περίθαλψης μέσω της τοπικής ενδυνάμωσης, αποτελεί ακόμα ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συμβάλουμε για την “επιτάχυνση της πρόσβασης”. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε με τον ιό Έμπολα αποτελεί σαφέστατα σημαντικό παράδειγμα. Η αντιμετώπιση των ελλείψεων και των προκλήσεων στην καταπολέμηση της υπάρχουσας Μη-Μεταδοτικής Επιδημικής Νόσου αποτελεί έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες να επιταχύνουν την πρόσβαση στην υγεία και να ξεπεράσουν την επιβάρυνση από τις χρόνιες παθήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ