Jetoil: Πιστή στην ΕΚΕ

Πιστοί στις δεσμεύσεις τους στην ΕΚΕ είναι εδώ και 6 χρόνια οι άνθρωποι της Jetoil με τη σχετική έκθεση της εταιρείας για το 2013 να το αποδεικνύει περίτρανα.

Την πορεία της το 2013 σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας παρουσιάζει στη σχετική έκθεση η Jetoil. Η
εταιρεία, μάλιστα, για πρώτη φορά αποφάσισε να αναρτήσει την ολοκληρωμένη έκθεση σε ειδικά σχεδιασμένο ιστότοπο (www.jetoilcsr.gr), o οποίος είναι προσβάσιμος σε όλους.

Ανθρώπινο δυναμικό

Σύμφωνα με την έκθεση, όσον αφορά το Ανθρώπινο Δυναμικό, η Jetoil πραγματοποίησε 398 ώρες εκπαίδευσης μέσα στο 2013, πάνω σε διάφορα θέματα. Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως το 62% των εργαζομένων της εταιρείας που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα για την ΕΚΕ γνωρίζουν πως η Jetoil έχει εντάξει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη στρατηγική της από το 2008. Επίσης, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνει πως επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια ημέρα εθελοντισμού, ενώ το 44% έχει διαβάσει τον τελευταίο απολογισμό. Η εταιρεία το 2013 πραγματοποίησε για 5η συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι εργαζόμενοί της για ακόμη μια φορά στήριξαν ιδρύματα και φορείς προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, την περασμένη χρονιά για πρώτη φορά εργαζόμενοι της Jetoil συμμετείχαν εθελοντικά στα 5 και 10 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας με τα «χρώματα» του ΜDA.

Αγορά

Στον πυλώνα «Αγορά», αναφοράς χρήζει το γεγονός πως το 51% των πελατών της Jetoil δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι κατά τη διαδικασία καταγραφής των επιπέδων εξυπηρέτησης/παραπόνων, ενώ θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως η εταιρεία μέσα στο 2013 συνέχισε να ενημερώνει όλους τους νέους προμηθευτές σχετικά με τις ενέργειες ΕΚΕ που υλοποιεί, επιχειρώντας να τους εμπλέξει σε αυτή
τη διαδικασία. Μάλιστα, έχει συντάξει και κώδικα συμπεριφοράς βάσει των αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact).

Κοινωνία

Σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς, η Jetoil το 2013 προχώρησε στην οργάνωση ενός προγράμματος κοινωνικού σκοπού με τίτλο «Βοηθάς; Είσαι JET», με στόχο αφενός να συνδράμει ιδρύματα και φορείς, αφετέρου να εντάξει στη διαδικασία συνεργάτες πρατηριούχους αλλά και τους τελικούς καταναλωτές. Συνολικά, 112.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν και αποδόθηκαν στους παρακάτω 8 φορείς: Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, «Κιβωτός του Κόσμου», Το Εργαστήρι, Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ΚΕΘΕΑ, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, «Φίλοι του Παιδιού» και ΕΛΕΠΑΠ. Παράλληλα, συνεχίστηκε η παροχή δωρέαν πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων κίνησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σχολεία, ιδρύματα και φορείς.

Περιβάλλον

Όσον αφορά το «Περιβάλλον», η εταιρεία προχώρησε μέσα στο 2013 στην αντιστάθμιση 316 τόνων αερίου του θερμοκηπίου, ενώ επίσης κατόρθωσε να καταγράψει μείωση κατανάλωσης ενέργειας 6,1% στα γραφεία της Θεσσαλονίκης και 8,6% στα γραφεία της Αθήνας. Ακόμη τα 6 εφοδιαστικά πλοία της πιστοποιήθηκαν σαν Κλιματικά Ουδέτερα, ενώ σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη τον Ιούλιο του 2013 παρουσιάστηκε επίσημα το πιλοτικό «Πράσινο» Πρατήριο, που η εταιρεία μετέτρεψε και λειτουργεί στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Οι διακρίσεις

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως το 2013, η Jetoil έλαβε Gold διάκριση στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), ενώ ανάλογο βραβείο απέσπασε και στα Environmental Awards και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Sustainable Transport, για το πρόγραμμα καταμέτρησης και αντιστάθμισης ρύπων όλων των μέσων που μια εταιρεία χρησιμοποιεί για τη διακίνηση των εμπορευμάτων της σε στεριά και θάλασσα.

*Το παρόν αποτελεί αναδημοσίευση από το τεύχος 49 του περιοδικού CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ