CEO for One Month από την Adecco

Ο Όμιλος Adecco προσκαλεί τους νέους σε 30 χώρες να υποβάλουν αίτηση για μια ευκαιρία να γίνουν «CEO για ένα μήνα» (‘CEO for One Month’). Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν CEOs της Adecco στις χώρες τους, και να εργαστούν δίπλα στις ομάδες ανώτερων διοικητικών στελεχών της Adecco σε κάθε χώρα. Ένας εξ αυτών θα επιλεγεί μέσα από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης και θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Ζυρίχη και να εργαστεί επίσης ως «CEO για ένα μήνα» (‘CEO for One Month’), αυτή τη φορά δίπλα στον CEO του Ομίλου, Patrick De Maeseneire.

Ως μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, ο Όμιλος προσφέρει σε 30 νέους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν απ’ ευθείας από τα υψηλόβαθμα στελέχη μίας εταιρείας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune 500. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι σε κάθε χώρα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν μία εμπειρία ζωής και να ενδυναμώσουν τις μελλοντικές προοπτικές της σταδιοδρομίας τους. Υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Patrick De Maeseneire, ο τελικός επιτυχών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς διοικείται μια εταιρεία με 32.000 εργαζόμενους και έσοδα που φτάνουν τα €19,5 εκατομμύρια (το 2013), ενώ ταυτόχρονα θα λάβει και έναν καλό μισθό για τον χρόνο που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Η Paola Ospina, ‘CEO for One Month’ για το 2014 είπε: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε ποτέ. Πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων στην Adecco και εύχομαι και άλλοι νέοι να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία». Στην Paola, από την Κολομβία, μετά το τέλος της εμπειρίας που έλαβε ως ‘CEO for One Month’ δίπλα στον CEO του Ομίλου Adecco, προσφέρθηκε μια θέση στο τμήμα Marketing της Adecco Ισπανίας, θέση η οποία ταιριάζει απόλυτα στο υπόβαθρό της.

Νέοι από χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα μέσω της εφαρμογής ‘CEO for One Month’ για να αξιολογηθούν και να έχουν την ευκαιρία να είναι εκείνοι που θα ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Αρχικά, θα γίνει η επιλογή των ‘CEOs’ από τις 30 χώρες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα παρακολουθήσουν πρακτική άσκηση ενός μήνα δίπλα στο Γενικό Διευθυντή της Adecco στη χώρα τους. Οι 10 πιο επιτυχημένοι ‘Local CEOs’ θα προχωρήσουν σε Boot Camp – τελικός γύρος αξιολόγησης –  μετά από το οποίο θα επιλεγεί ο καλύτερος εξ αυτών. Ο τελικός επιτυχών θα ανακοινωθεί και θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο τα καθήκοντα του ‘Global CEO for One Month’ δίπλα στον κ. Patrick De Maeseneire.

Ο κ. Patrick De Maeseneire, δήλωσε: «Η ανεργία των νέων εξακολουθεί σήμερα να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες. Περίπου 75 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι παγκοσμίως είναι άνεργοι. Με το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’, η Adecco αναλαμβάνει δράση για να βοηθήσει τους νέους να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση μέσω της εργασίας είναι οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι ανάπτυξης ταλέντων. Ωστόσο, λόγω των κενών στο εκπαιδευτικό σύστημα ή της έλλειψης ευκαιριών, πάρα πολλοί νέοι δεν έχουν την βασική εμπειρία που οι εταιρείες χρειάζονται. Θέλουμε να προστατεύσουμε μια ολόκληρη γενιά από το να χάσει τα όνειρά της. Αυτό το πρόγραμμα αποδεικνύει στην πράξη ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Μόνο ένας θα αναδειχθεί «CEO για ένα μήνα» (‘CEO for One Month’) του Ομίλου Adecco, αλλά και οι 30 ‘CEOs’ που θα επιλεγούν σε τοπικό επίπεδο θα απολαύσουν μια εμπειρία ζωής».

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, συμπλήρωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα παράσχουμε μία μοναδική εργασιακή εμπειρία σε έναν νέο άνθρωπο, μία εμπειρία που θα ενδυναμώσει και θα αναδείξει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ισχυρό εφόδιο για την μετέπειτα εργασιακή του πορεία. Στην Adecco στεκόμαστε πάντα δίπλα στους νέους υποψήφιους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για “better work, better life”  δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Προσωπικά, ανυπομονώ να δουλέψω πλάι στον ταλαντούχο αυτόν υποψήφιο και να μοιραστώ μαζί του τη γνώση και την εμπειρία μου, συμβάλλοντας όσο καλύτερα μπορώ στην εργασιακή του κατάρτιση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ