L’Oréal: Διάκριση από το Ινστιτούτο Ethisphere

Η L’Oréal ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο Ethisphere ως μία από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2015®.

Ο τίτλος Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως αναγνωρίζει οργανώσεις που έχουν σημαντική επίπτωση στον τρόπο διεξαγωγής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προάγοντας μια κουλτούρα ηθικής και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.

Η έκτη επιβράβευση υπογραμμίζει τη δέσμευση της L’Oréal στα κορυφαία πρότυπα επιχειρηματικής δεοντολογίας. Η L’Oréal είναι μία από τις μόλις τρεις εταιρείες από τον κλάδο των προϊόντων υγείας και ομορφιάς που τιμήθηκαν φέτος.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO, δήλωσε: “Αυτή η 6η επιβράβευση μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους, γιατί αποτελεί τον καρπό της δέσμευσης που επιδεικνύει κάθε εργαζόμενος σε καθημερινή βάση. Για εμάς, η ηθική συνιστά ένα θεμελιώδες καθήκον. Η ισχυρή κουλτούρα ακεραιότητας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια εταιρεία, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξία.”

Ο Emmanuel Lulin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Δεοντολογίας, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που λάβαμε αυτή την αναγνώριση από το Ethisphere, καθώς τα ζητήματα ηθικής σπανίως είναι απλά. Η δύναμή μας προκύπτει από το γεγονός ότι έχουμε το κουράγιο να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αφουγκραζόμαστε, ώστε η L’Oréal να συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη. Σε έναν κόσμο που δεν άλλαζε ποτέ τόσο γρήγορα, η παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας μας βελτιώνει τις πρακτικές μας, προσαρμόζοντας τις αξίες και τις ηθικές αρχές μας στις νέες προκλήσεις της εποχής μας.”

“Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως πιστεύουν στη σχέση ανάμεσα στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και την καλύτερη απόδοση της εταιρείας. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν την ηθική ως μέσο, για να οριοθετούν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στον κλάδο και να καθιστούν σαφές ότι η δημιουργία μιας ηθικής κουλτούρας και η επίτευξη της αναγνώρισης Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως απαιτούν πολλά περισσότερα από ένα απλό μήνυμα προς τα έξω ή μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών που λένε το σωστό”, δήλωσε ο Timothy Erblich, CEO του Ethisphere. “Η επίτευξη αυτής της αναγνώρισης απαιτεί τη συλλογική δράση ενός παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, από την πρώτη μέχρι την τελευταία γραμμή. Συγχαίρουμε τους πάντες στη L’Oréal για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα.”

Η αξιολόγηση Πιο Ηθική Εταιρεία Παγκοσμίως βασίζεται στο πλαίσιο Ethics Quotient™ (EQ) του Ινστιτούτου Ethisphere, το οποίο αναπτύχθηκε μετά από πολυετή έρευνα, για να αποτελεί ένα μέσο αξιολόγησης της απόδοσης μιας οργάνωσης με έναν αντικειμενικό, συνεπή και τυποποιημένο τρόπο.

Συγκεντρώνονται βαθμολογίες σε πέντε κατηγορίες-κλειδιά: πρόγραμμα ηθικής και συμμόρφωσης (35%), εταιρική κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα (20%), ηθική κουλτούρα (20%), διακυβέρνηση (15%) και ηγεσία, καινοτομία και φήμη (10%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ