Τα ενεργειακά προβλήματα Ελλάδας-Κύπρου στο προσκήνιο

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του με τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Αντιπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς και Συντονιστή της για θέματα Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και πρώην υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Νεοκλή Συλικιώτη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γ.Γ. Ενέργειας Απ. Αλεξόπουλος, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου.

Κατά τη συνάντηση οι Π. Λαφαζάνης και Ν. Συλικιώτης τόνισαν την ανάγκη να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων των δύο χωρών και για να συμβάλλουν στην εφαρμογή προοδευτικών ευρωπαϊκών ενεργειακών πολιτικών ασφάλειας, καταπολέμησης της φτώχειας και αμοιβαίων ωφελειών.

Παράλληλα υποστήριξαν την αναγκαιότητα πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων των χωρών μελών της ΕΕ και το δικαίωμά τους να συνάπτουν συμφωνίες με οποιεσδήποτε τρίτες χώρες στον ενεργειακό τομέα χωρίς να απαιτείται κανένας και πολύ περισσότερο προληπτικός έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ