Adecco: Ο απολογισμός του φετινού «Street Day»

Ο Όμιλος Adecco γιόρτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτοβουλία «Street Day». Πάνω από 7.300 εργαζόμενοι της Adecco σε περισσότερες από 1.130 πόλεις σε 54 χώρες βγήκαν στους δρόμους για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η πρωτοβουλία «Street Day» της Adecco στα τρία χρόνια που λαμβάνει χώρα έχει υποστηρίξει συνολικά 2,2 εκατομμύρια υποψηφίους.

Η αγορά εργασίας για τους νέους εξακολουθεί να είναι δύσκολη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Οι εργαζόμενοι στην Adecco θέλοντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας βγήκαν για ακόμα μια χρονιά στους δρόμους για να συναντήσουν υποψηφίους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Street Day» της Adecco, που συμπληρώνει φέτος το τρίτο έτος της. Εργαζόμενοι του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο συνάντησαν υποψηφίους που αναζητούν εργασία και τους προσέφεραν καθοδήγηση για το πώς να διεκδικήσουν με επιτυχία τη θέση εργασίας που επιθυμούν.

Συνολικά, εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια ενδιαφερόμενοι – άμεσα ή έμμεσα – ήρθαν φέτος σε επαφή με την πρωτοβουλία σε 1.130 πόλεις, σε 54 χώρες. Σχεδόν 470 σχολεία και πανεπιστήμια άνοιξαν τις πόρτες τους και συνολικά 1.000 συνεδρίες καθοδήγησης διεξήχθησαν, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριών σε περισσότερα από 1.700 υποκαταστήματα της Adecco. Οι συνεδρίες περιελάμβαναν συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές αναζήτησης εργασίας, τις τεχνικές συνέντευξης και την προετοιμασία του βιογραφικού σημειώματος, καθώς και της συνοδευτικής επιστολής. Η πρωτοβουλία «Street Day» είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Adecco Way to Work™».

Στην Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι της Adecco συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην πρωτοβουλία. Την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της Adecco βρέθηκαν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και συνομίλησαν με εκατοντάδες άτομα, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Adecco προσέφεραν την πολύτιμη καθοδήγησή τους στους υποψηφίους που αναζητούσαν πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, το υποκατάστημα της Adecco άνοιξε τις πόρτες του σε υποψηφίους που αναζητούσαν χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επηρεάζοντας αρνητικά τόσο τους ίδιους τους υποψηφίους που δεν βρίσκουν εργασία όσο και τις οικογένειές τους. Πρέπει να αναλάβουμε δράση! Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μια ολόκληρη γενιά να χάνεται και να μην κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Ως ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, η Adecco έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη γνώση της στους υποψηφίους προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Βοηθώντας αφενός τους υποψηφίους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας και αφετέρου επιδιώκοντας να έχουμε μια αποδοτική συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, θεωρούμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Είναι και στο χέρι μας!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ