Συνεχίζεται το ReGeneration

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε o πρώτος κύκλος του ReGeneration, του προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, που κέρδισε το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων, αλλά και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά ο δεύτερος κύκλος.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας από την Ελλάδα, και έχει ως βασικούς υποστηρικτές την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και την Coca-Cola Hellas. Στόχος του είναι η εκμάθηση επικοινωνιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι νέοι να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα στη χώρα μας. Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration είναι η προσφορά εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου και οι στόχοι του δεύτερου κύκλου που θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου 2015, παρουσιάστηκαν σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου και σηματοδοτήθηκε από την παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από την Coca-Cola Hellas, GlaxoSmithKline, Dow Chemical, Dow Hellas A.E., Asset Ogilvy Public Relations, ΚΕΜΕΛ Aephoria.net, SponsorValue Ελλάς Α.Ε.. Συγκεκριμένα, στον πρώτο κύκλο συμπληρώθηκαν περισσότερες από 2.800 αιτήσεις και καλύφθηκαν 55 θέσεις εργασίας σε 21 κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων. Ταυτόχρονα, για την επιτυχία του προγράμματος, περισσότερες από 25 εταιρείες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ενώ 120 εθελοντές αφιέρωσαν πάνω από 6.000 ώρες εργασίας σε ΜΚΟ.

Οι 21 εταιρίες που προσέφεραν θέσεις πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του α’ κύκλου του προγράμματος ReGeneration είναι:

1.    Abbvie Pharma
2.    ANT1
3.    Athenian Brewery
4.    Bold Ogilvy
5.    Coca-Cola Hellas
6.    Coca-Cola 3E
7.    Eurobank Group
8.    GlaxoSmithKline
9.    Janssen
10.    Johnson & Johnson
11.    ΚΑΥΚΑΣ
12.    MetLife
13.    Microsoft
14.    Mytilineos Holdings
15.    Nestle
16.    Pfizer
17.    Sanofi
18.    TITAN
19.    TNT
20.    Travelplanet24
21.    Xrated

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υποστηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία, τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακοίνωσε τη στήριξή της στο ReGeneration, με στόχο την επιτυχία αλλά και τη μετέπειτα επέκταση του προγράμματος. Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Το ReGeneration είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται σε έναν από τους κεντρικούς στόχους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αυτόν της δημιουργίας ευκαιριών για τη νέα γενιά της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμα ReGeneration, καθώς μέσω αυτού βοηθάμε κι εμείς δεκάδες νέους ανθρώπους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, και να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείας της χώρας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ