ΤΙΤΑΝ: Η 10ετια του «Βήματος του Μεταπτυχιακού Φοιτητή»

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» της Θεσσαλονίκης, ο ετήσιος θεσμός της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ που προάγει την καλύτερη σύνδεση και τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και που διοργανώνεται από το εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία.

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 1.200 μεταπτυχιακοί φοιτητές από έξι εκπαιδευτικά ιδρύματα και περισσότεροι από 45 ομιλητές από 40 εταιρίες και οργανισμούς που έχουν μεταφέρει προσωπική και εταιρική τεχνογνωσία και εμπειρία, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αυριανών στελεχών για είσοδο στον επαγγελματικό στίβο.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2015 και την παρακολουθήσαν περισσότεροι από 100 φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Anatolia College (ACT), του ICBS Business College και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα είχε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, ομιλητές ήταν οι Δημήτρης Κονταρίνης (Διευθυντής Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT), Δημήτρης Κουρτέσης (Συνιδρυτής και Chief Executive Officer της Goodvidio) και Δημήτρης Λακασάς (Πρόεδρος ΔΣ της Olympia Electronics A.E. και Πρόεδρος ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης), οι οποίοι μοιράστηκαν με τους φοιτητές προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις για να αξιοποιήσουν ιδέες και ευκαιρίες για επιχειρηματική δράση.

Στη δεύτερη ενότητα, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις δεξιότητες, τα τυπικά προσόντα και τα διαθέσιμα εργαλεία και τεχνικές που βοηθούν τους νέους να κτίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ. Μέσα από την χαρτογράφηση της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς εργασίας οι ομιλητές Βασίλειος Βέλκος (Career Services Manager του kariera.gr), Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (Associate Principal, McKinsey & Company) και Νικόλαος Πέντζος (Πρόεδρος ΖΑΝΑΕ) έδωσαν στους νέους επιστήμονες συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι ζητούν οι εργοδότες και κατευθύνσεις για το πώς θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τους φοιτητές και τους ομιλητές καλωσόρισαν οι Μιχάλης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Νέας Ευκαρπίας και Άγγελος Καλογεράκος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ