Η ετήσια έκθεση της Coca Cola HBC

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, μέλος του οποίου είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, δημοσίευσε την Ετήσια Έκθεση για το 2014: «It’s Good to Share – Building Trust, Spreading Happiness».

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Έκθεση η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εταιρικής διακυβέρνησης και επιδόσεις αειφορίας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις σχέσεις και συνεργασίες που είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της Εταιρείας.

Ο Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η επιτυχία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των καταναλωτών μας και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς την επιχειρηματική στρατηγική μας με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο,  διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των εταίρων μας,  δημιουργώντας αξία για εκείνους. Αυτή η αξία διαμορφώνεται από παράγοντες που ξεπερνούν τις οικονομικές επιδόσεις, όπως η περιβαλλοντική καικοινωνική ευθύνη, η φήμη στις τοπικές κοινωνίες, η σχέση με τους εταίρους και η επένδυση στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας».

Επιδίωξη του Ομίλου Coca-Cola HBC είναι δημιουργεί αξία μέσα από παραγωγική δραστηριότητα που βασίζεται στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το ενδιαφέρον. Συνολικά, για το 2014 ο Όμιλος Coca-ColaHBC ανακοίνωσε τα εξής:

•    Όγκος πωλήσεων που υπερέβη τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια
•    Εξυπηρέτηση 589 εκατομμυρίων καταναλωτών διεθνώς
•    2,1 εκατομμύρια πελάτες σε 28 χώρες
•    Άμεση απασχόληση 36.362 εργαζομένων και απασχόλησηπερισσότερων από 600.000 ανθρώπους σε όλη την αλυσίδα αξιών της εταιρείας
•    Επένδυση 8,7 εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινωνίες
•    Επένδυση 31.296 ωρών εθελοντικής εργασίας σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες
•    Μείωση του υδατικού αποτυπώματος της εταιρείας σε 18,4 δισεκατομμύρια λίτρα
•    Μείωση του ανθρακικούαποτυπώματοςσε 718.766 τόνους
•    Επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών κατά73%
•    Ανακύκλωση απορριμμάτων που προκύπτουν από τις ενέργειες της εταιρείας κατά 91%

Η Coca-Cola HBC κατέλαβε ηγετική θέση ανάμεσα σε εταιρείες ποτών στους δείκτες Dow Jones World ενώ είναι εισηγμένη στο FTSE4Good index από το 2001. Επιπλέον, η εταιρεία κατατάχθηκε στην κατηγορία A από τον ανεξάρτητο οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) και εντάχθηκε στον δείκτη CDP Global Climate Performance Leadership Index 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ