AXA: Ενισχύει προγράμματα για την πρόληψη κινδύνων

Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ ενισχύει τη δέσμευσή του στην έρευνα για την πρόληψη κινδύνων το 2015, στηρίζοντας 44 νέα προγράμματα, έναντι 38 το 2014. Το Ταμείο δεσμεύει 15 εκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ενίσχυση και συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς οργανισμούς σε 19 χώρες.

Από το 2007, η ΑΧΑ έχει προσφέρει 131 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας 449 ακαδημαϊκά προγράμματα που αφορούν στην πρόληψη κινδύνων: 156 εκατομμύρια για περιβαλλοντικούς κινδύνους, 183 για κινδύνους υγείας και 110 για κοινωνικο-οικονομικούς κινδύνους.

Τα κριτήρια επιλογής των προγραμμάτων βασίζονται στην ακαδημαϊκή υπεροχή, την καινοτόμα προσέγγιση και τον βαθμό προσφοράς τους στην προώθηση της γνώσης για τους κινδύνους που επηρεάζουν τις κοινωνίες μας. Από τις πέντε νέες πανεπιστημιακές έδρες που δημιουργήθηκαν το 2015 (με επενδύσεις από 500.000 ευρώ έως 1,4 εκατομμύρια ευρώ), τρεις αντικατοπτρίζουν το ευρύ φάσμα ερευνών που υποστηρίζονται από το Ταμείο:

– Περιβάλλον: η Έδρα του Καθηγητή Graeme Nicol στη Μηχανική των Οικοσυστημάτων και τη Μικροβιακή Οικολογία στο Τμήμα Μηχανικών της Έcole Centrale de Lyon που ερευνά τη σχέση ανάμεσα στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τη γεωργία.
– Υγεία: η Έδρα της ΑΧΑ για τη βελτίωση των Συστημάτων Υγείας που διατηρεί ο καθηγητής Pedro Saturno στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μεξικού, η οποία αναζητά τρόπους για την παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση στην υγεία.
– Κοινωνικά – οικονομικά: η Έδρα του καθηγητή Guiso για την οικιακή οικονομία και ασφάλιση στο Ινστιτούτο Οικονομικών Einaudi της Ιταλίας που ερευνά τρόπους για να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ