Online το Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Citi

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας των δέκα χρόνων υλοποίησής του σε Δημοτικά Σχολεία, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οικονομία: γνώση με αξία» αποκτά διαδικτυακή διάσταση. Αξιοποιώντας την εμπειρία και το υλικό που συγκεντρώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με την υποστήριξη της Citi, σχεδίασε το νέο ψηφιακό παιχνίδι www.oikonomiagnosimeaxia.gr, με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούσαν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις.

Το νέο ψηφιακό παιχνίδι οικονομικής εκπαίδευσης είναι ειδικά διαμορφωμένο για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12, ώστε να παίξουν παρέα, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας να εξοικειωθούν με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή και διαμορφώνουν την καταναλωτική τους συνείδηση.

Στο site του νέου ψηφιακού παιχνιδιού οικονομικής εκπαίδευσης παρουσιάζεται η μικρογραφία μίας όμορφης γειτονιάς. Τα παιδιά μπορούν να πλοηγηθούν στα καταστήματα της γειτονιάς, όπως το σχολείο, το φούρνο, το Supermarket, το βιβλιοπωλείο, το σπίτι αλλά και την Υγειονομική υπηρεσία, και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα εκπαιδευτικά παιχνίδια κάθε καταστήματος.

Όπως και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούσαν οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων τους, το περιεχόμενο του προγράμματος προσαρμόζεται στην ηλικία των μαθητών:

•    Για τους μαθητές Α΄& Β΄ Δημοτικού το πρόγραμμα εστιάζει στην κατανόηση και τον διαχωρισμό της «ανάγκης» από την «επιθυμία».
•    Για τους μαθητές Γ΄& Δ΄ Δημοτικού το πρόγραμμα δίνει βάση στο τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα προϊόν ως υπεύθυνοι καταναλωτές.
•    Για τους μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού το πρόγραμμα επικεντρώνεται στον εντοπισμό διεθνών και εγχώριων οικονομικών προβλημάτων και στην πρόταση ενεργειών για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας.

Παράλληλα, το οικογενειακό πρόγραμμα «Οικονομία: γνώση με αξία» ξεκίνησε να υλοποιείται στον χώρο του Παιδικού Μουσείου, στο τέλος Μαρτίου του 2015 και θα υποδέχεται τις οικογένειες που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, κάθε Σαββατοκύριακο έως και το τέλος Ιουλίου του 2015. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν ενότητες του νέου ψηφιακού παιχνιδιού οικονομικής εκπαίδευσης ώστε να συνεχίσουν να παίζουν και στο σπίτι.

Mε τη δημιουργία του ψηφιακού παιχνιδιού και του οικογενειακού προγράμματος «Οικονομία: γνώση με αξία», επιδιώκεται η περαιτέρω εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας για οικονομική εκπαίδευση. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στο σχολικό περιβάλλον, το πρόγραμμα επιθυμεί να έρθει κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα καθοριστικές ζυμώσεις ως προς διαπαιδαγώγηση των συνειδητοποιημένων καταναλωτών, είτε αυτοί είναι παιδιά είτε είναι ενήλικες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ