ΣΕΒΤ: Έμφαση στην «Ασφάλεια Τροφίμων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2015, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ασφάλεια Τροφίμων, ο Σ.Ε.Β.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών) υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά ότι η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν για αυτόν έννοιες αδιαπραγμάτευτες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ασφάλεια των Τροφίμων αφορά στην προστασία των καταναλωτών από τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων και τροφιμογενών λοιμώξεων, οι οποίες προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες, και εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω μολυσμένου φαγητού ή νερού.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων-Ποτών αποτελεί τον κυριότερο εγγυητή της ποιότητας και της ασφάλειας. H οργανωμένη Βιομηχανία Τροφίμων, παράγει καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες τα επώνυμα προϊόντα της  και έχει ουσιαστικά και νομικά την ευθύνη να εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τους κανόνες ελέγχου και ασφάλειας, υγιεινής και επισήμανσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης αναφέρει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, ακόμη και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν θυσιάζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της». Και συνεχίζει τονίζοντας: «Ρόλος μας, ως Βιομηχανία, είναι να παράγουμε και να διαθέτουμε στον καταναλωτή προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή με στόχο να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις ανάγκες των καταναλωτών μας αναδεικνύοντας το ελληνικό τρόφιμο ως συνώνυμο της ποιότητας. Άλλωστε, η σχέση που χτίζουμε καθημερινά με τους καταναλωτές μας αποτελεί και την περιουσία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ