Κωπηλασία στο Αιγαίο για καλό σκοπό

Δυο χώρες, 300 ναυτικά μίλια και 8 ημέρες κωπηλάτισης είναι ο απολογισμός του εγχειρήματος του Δημήτρη Κόκκορη, του Έλληνα αθλητή που διέσχισε το Αιγαίο Πέλαγος, συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια του Αυστραλού Adventurer Huw Kingston να γυρίσει την Μεσόγειο με καγιάκ, ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία. Σκοπός αυτής της πρωτότυπης ενέργειας είναι η ευαισθητοποίηση και η οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης Save The Children, η οποία υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο τολμηρός Έλληνας κωπηλάτης, μέλος της ομάδας περιπέτειας Cannibals Adventure Team, μαζί με τον Σλοβένο Marin Medak ξεκίνησαν από την Φοινικούντα του Ν. Μεσσηνίας και αφού κωπηλάτησαν 2 ημέρες μέχρι την Μονεμβασιά, συνέχισαν το μεγάλο τους ταξίδι για το Τσεσμέ της Τουρκίας. Από εκεί,  κωπηλάτησαν 6 συνεχόμενες ημέρες χωρίς στάσεις και χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους, παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν λόγω των απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Η πρωτότυπη αυτή αποστολή ευαισθητοποίησης που έχει ξεκινήσει από τις 26 Απριλίου 2014 θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου, όπου το τρίτο μέλος της ομάδας, ο Huw Kingston, θα φτάσει στην Καλλίπολη της Τουρκίας από όπου και ξεκίνησε.

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι του Δημήτρη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, ήταν γνωστές εταιρίες που πίστεψαν στο όραμά του και στήριξαν την προσπάθειά του. Συγκεκριμένα: Aegean Airlines, Adidas Sailing (VMG Factory), GoPro (Drakos Digital), Tusso Espresso, Τυροκομείο Κωσταρέλου, Andermatt – Stelios Lignakis, Άρωμα φρέσκα μυρωδικά, Redox Hellas, Kokkoris Optics, Marine Traffic, Odlo (Active Point), Dot Repro, Ινστιτούτο Πούσκιν, Cannibals Kayak House.

Όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ