Οι νικητές του Imagine Cup της Microsoft

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τους ελληνικούς τελικούς του 13ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, την Πέμπτη 23 Απριλίου στα γραφεία της στο Μαρούσι. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 11 ομάδες, από τις οποίες διακρίθηκαν οι 2: H ομάδα Brogramming από την κατηγορία Games, και η ομάδα Prognosis από την κατηγορία του World Citizenship.

Οι νικήτριες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο, στις αντίστοιχες κατηγορίες, και εφόσον προκριθούν, θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο. Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2015, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι 11 ομάδες που επιλέχτηκαν να συμμετέχουν στην τελική φάση του ελληνικού διαγωνισμού, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες εφαρμογές τους, ενώπιον κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από δημοσιογράφους, στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και από εκπροσώπους της Microsoft.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε τρεις κατηγορίες:

• Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.
• World Citizenship  Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.
• Innovation   Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.

Στην κατηγορία Innovation δεν υπήρχαν συμμετοχές για φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ