1st Human Capital Summit από την ICAP Group

H ICAP Group διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στο Athens Ledra Hotel, συνέδριο με θέμα “Talent Management: From drain to gain!”. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Dr. Chamorro-Premuzic,  Διευθύνων Σύμβουλος της Hogan Assessments.

Ο Dr. Chamorro-Premuzic είναι επίσης Καθηγητής Επιχειρησιακής Ψυχολογίας στο University College London (UCL) και στο Columbia University, ενώ παλιότερα δίδασκε στο New York University και το London School of Economics. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει συνεργαστεί συμβουλευτικά με μεγάλη γκάμα εταιρειών από τους χώρους των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (HSBC, JP Morgan, Prudential), των καταναλωτικών προϊόντων (Unilever, Reckitt Benckiser), της διαφήμισης (Havas, Fallon, BBH), της μόδας (LMVH, Net-a-Porter) και της δημόσιας διοίκησης (British Army, Royal Mail, National Health Services).

H ICAP People Solutions, φέτος, συμβάλλοντας στις προσπάθειες των επιχειρήσεων για επανεπένδυση στο πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, θα αναπτύξει θέματα που αφορούν στις νέες τάσεις στην επιλογή και ανάπτυξη ταλέντου και στο ρόλο της προσωπικότητας των στελεχών σε σχέση με την ηγεσία και την αποτελεσματική διοίκηση. Θα παρουσιαστούν case studies επιλογής ταλέντου από την Αναστασία Αμβροσιάδου, HR Director, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά , τη Γεωργία Στεργιοπούλου, HR Director, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, τη Μαρία Τσαγκαράκη, HR Business Partner, ROCHE Hellas.

Επιπλέον, θα εξετασθεί το φαινόμενο του «brain drain» στην Ελλάδα, δηλαδή η απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου προς τις αγορές του εξωτερικού και θα υπάρξει συζήτηση σε σχέση με τη διαχείριση του ταλέντου στις Ελληνικές επιχειρήσεις από τους: Ευτύχιο Βασιλάκη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ., Αεροπορία Αιγαίου, Κώστα Ευρυπίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γένεσις Φάρμα και Πρόεδρο Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, CEO, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Απόστολο Πεταλά, CEO, Όµιλος Fourlis.

Επίσης θα παρουσιαστούν ελληνικές πρωτοβουλίες αντιστροφής της τάσης  του Brain Drain, από τους: Λόη Λαμπριανίδη, Οικονομικό Γεωγράφο, Καθηγητή, Πανεπιστημίου Μακεδονίας , Χάρη Μακρυνιώτη, CEO, Endeavor Greece, Τζίνα  Σεντούκα, Country Chair, Advanced Leadership Foundation , USA.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα  πραγματοποιηθεί workshop για το πώς ένα  στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να συνδέσει την προσωπικότητα ενός υποψηφίου με τις απαιτούμενες δεξιότητες για μια θέση εργασίας και έτσι πρακτικά να προβλέψει την καταλληλότητα του.

Το συνέδριο αυτό ενδιαφέρει όλα τα στελέχη της λειτουργίας του Ανθρώπινου Δυναμικού, τα ανώτερα στελέχη που λόγω της θέσης τους διοικούν πολυπληθείς ομάδες, όπως οι Πωλήσεις αλλά και επαγγελματίες ψυχολόγους και coaches.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ