Τσιρώνης: «Καθοριστική η προστασία της Μεσογείου»

Στην έναρξη της Συνάντησης των Εθνικών Εστιακών Σημείων του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης της Σύμβασης της Βαρκελώνης που πραγματοποιείται στην Αθήνα (19 – 21 Μαΐου 2015), παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κύριος στόχος της συνάντησης, που σηματοδοτεί τη σημαντική επέτειο των 40 χρόνων της Σύμβασης και του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης,  είναι η επικαιροποίηση του στρατηγικού πλαισίου της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής 2016-2021 που προετοιμάστηκε, κατόπιν ευρείας διαβούλευσης από τη γραμματεία της UNEP/MAP που έχει την έδρα της στην Αθήνα.

«Το Μεσογειακό Πλάνο Δράσης είναι επίσημος φορέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει μόνιμη έδρα στην Ελλάδα, η οποία φιλοδοξεί να φιλοξενήσει την επόμενη συνδιάσκεψη τον Φεβρουάριο του 2016. Ως Υπουργείο χαιρετίζουμε την συνάντηση των FocalPoints. Η UNEP/MAP είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός φορέας προστασίας της Μεσογείου από την ρύπανση, την κλιματική αλλαγή, και την δόμηση στις περιοχές γύρω από την λεκάνη της», τόνισε ο Υπ. Αν ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Αναπληρωτής «η Ελλάδα είχε πάντα μια πολύ σημαντική συνδρομή σ’ αυτή την προσπάθεια. Ακριβώς η προστασία αυτής της θαλάσσιας λεκάνης είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την οικονομία της Μεσογείου. Φέτος, κλείνουμε και τα σαράντα χρόνια παρουσίας αυτού του πολύ σημαντικού Οργανισμού και αυτό αποτελεί ευκαιρία να τιμήσουμε την μακρόχρονη και επιτυχημένη ιστορία του. Σημαντικά είναι όμως και τα μελλοντικά στοιχήματα που δεν αφορούν στενά μόνο την περιβαλλοντική προστασία, αλλά και την βιώσιμη οικονομία και την μείωση των τριβών στην περιοχή. Ξέρουμε όλοι ότι τα μεσογειακά κράτη αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα οικονομικά και πολιτικά και κοινωνικά και προβλήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ