Just Alert – Silver Alert κοντά στο κοινό

Πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινοτόμου Συστήματος Υγείας JUST ALERT με την Υπηρεσία SILVER ALERT, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης Money Show από 22 έως 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο περίπτερο της EasySOS και του εθελοντικού οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, προκειμένου να μάθει για μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του Just Alert ενθουσίασαν το κοινό, όπως η ειδοποίηση του ΕΚΑΒ ή της Αστυνομίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η αυτόματη απάντηση της συσκευής ρολόι- τηλέφωνο, ο αισθητήρας πτώσης, η λειτουργία εντοπισμού κ.α.

Το ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας Just Alert  απευθύνεται σε οποιονδήποτε αντιμετωπίσει ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ή ασφάλειας κατά της ζωής του και είναι ενσωματωμένο σε ειδικά διαμορφωμένη συσκευή (ρολόι – κινητό). Με το απλό πάτημα ενός από τα 4 κουμπιά αφής, ειδοποιείται αυτομάτως το κέντρο λήψης σημάτων της Υπηρεσίας SILVER ALERT, για να ενημερώσει άμεσα το ΕΚΑΒ, την Άμεση Δράση, τους συγγενείς ή άλλες υπηρεσίες  ανάλογα με το είδος και την κρισιμότητα της κατάστασης. Παράλληλα, τρία δίκτυα (GPS, GSM, Wi-Fi) εξασφαλίζουν τον άμεσο εντοπισμό του χρήστη, ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να αντιδράσει ο ίδιος. Την ίδια στιγμή σε περίπτωση πτώσης ο ενσωματομένος αισθητήρας, που είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη, μετρά τα G, αντιλαμβάνεται την πτώση και αμέσως στέλνει σήμα στο κέντρο υποστήριξης της Silver Alert.

Η EasySOS και η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ συνεχίζουν το έργο τους, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ