CSR Connecting Day από Ιδ. Μποδοσάκη και ΙΕπ

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ινστιτούτο Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν, την Τρίτη 23 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, τo πρώτο CSR Connecting Day, μια συνάντηση ΜΚΟ, με εκπροσώπους εταιρειών που επενδύουν σε ενέργειες ΕΚΕ.

Η εκδήλωση επιδιώκει να φέρει κοντά  εταιρείες που θέλουν να γίνουν αρωγοί σε δράσεις και ενέργειες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των καιρών μας και δημιουργούν προοπτικές για το μέλλον, με σημαντικές δομημένες δράσεις οργανώσεων που αναζητούν υποστηρικτές.

Τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση είχαν κατατεθεί στο  Ίδρυμα Μποδοσάκη, με τη διαδικασία των ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο συγκέντρωσε 572 προτάσεις από ΜΚΟ,  για έργα προς χρηματοδότηση.

Από τα 572 έργα, εκείνα που πληρούσαν τα νομικά και διοικητικά κριτήρια του προγράμματος, 485 στο σύνολό τους, αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν. Τα 76 από αυτά προκρίθηκαν με βάση τη βαθμολογία τους και το διαθέσιμο ποσό επιχορήγησης και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με ορίζοντα υλοποίησης και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ως τον Απρίλιο του 2016.

Επιπλέον, 24 έργα με υψηλή βαθμολογία και μεγάλη κοινωνική ωφελιμότητα, που ανταποκρίνονται στους άξονες ενδιαφέροντος της στρατηγικής ΕΚΕ των εταιριών, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 1st CSR Connecting Day.

Κάθε ΜΚΟ θα έχει στη διάθεση της 8 λεπτά, προκειμένου να παρουσιάσει το προτεινόμενο προς χρηματοδότηση έργο και 5 λεπτά για να απαντήσει σε ερωτήσεις από το κοινό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΕπ, Ντίνος Αδριανόπουλος ανέφερε: «Το να υπάρχουν αξιολογημένα από ένα Ίδρυμα όπως το Ίδρυμα Μποδοσάκη αξιόλογα και αξιόμαχα προγράμματα ΕΚΕ από αναγνωρισμένες ΜΚΟ, αλλά δυστυχώς να μην έχουν την δυνατότητα να βρουν τον κατάλληλο «ανάδοχο» ήταν μία πρόκληση για το ΙΕπ, αφού παρατηρεί ολοένα και περισσότερο να αυξάνεται η εμπλοκή των εταιριών στην ανάληψη πρωτοβουλιών γύρω από την εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Δημήτρης Βλαστός δήλωσε: «Η ενίσχυση του έργου της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το Ίδρυμά μας. Να είστε βέβαιοι πως θα συνεχίσουμε να προκρίνουμε αξιόλογα προγράμματα και δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και μπορούν να δημιουργήσουν σημαντική κοινωνική ωφέλεια, εφόσον βρουν τους πόρους για να υλοποιηθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις». 

Η εκδήλωση τελεί υπό την ευγενική χορηγία της DIRECTION BUSINESS NETWORK και της GLOBAL SUSTAIN.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ