Ι.Ο.ΑΣ.: Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια

Με αθρόα προσέλευση, ανταπόκριση και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Ευαισθητοποίησης και Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών των ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι και Αθήνα (Φεβ.-Μάιος 2015).

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση πως η Κυκλοφοριακή Αγωγή και η Οδική Ασφάλεια: είναι ζήτημα Παιδείας και λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα  τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών και 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14, υλοποίησε τα προγράμματα ενημέρωσης με επίκεντρο το χώρο της εκπαίδευσης δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες να ευαισθητοποιηθούν μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η συστηματική επιμόρφωση των νέων από μικρή ηλικία, αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Σε μια περίοδο κρίσης που διαφαίνεται ο κίνδυνος αύξησης των τροχαίων συμβάντων, η ανάγκη ενίσχυσης των ενημερώσεων για την πρόληψη φαίνεται πλέον επιτακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ