Adecco: Στήριξη στην «Nestlé needs YOUth»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Nestlé needs YOUth», η Nestlé δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών την τριετία 2014-2016 στην Ευρώπη, να τους στηρίξει με συμβουλευτική καριέρας και να ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργατών της για να δημιουργήσει μια «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth), που θα πολλαπλασιάσει αυτές τις ευκαιρίες και τα εφόδια για τους νέους. Η πρωτοβουλία υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, καθώς ήδη από το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος η Nestlé έχει προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε 12.000 νέους στην Ευρώπη, 285 από τους οποίους στην Ελλάδα.

Η Adecco, ως μακροχρόνιος συνεργάτης της Nestlé, και έχοντας ως στόχο να στηρίζει πρωτοβουλίες και θεσμούς που συμβάλλουν στην καταπολέμηση και επίλυση των προβλημάτων ανεργίας, ανέλαβε να υποστηρίξει ενεργά αυτή την τόσο σημαντική δράση. Στο πλαίσιο του πυλώνα της ενέργειας «Alliance for YOUth», προσφέρει στους νέους που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στη Nestlé μία επαγγελματική αξιολόγηση. Μέσα από μία σειρά τεχνικών που έχει αναπτύξει η Adecco, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί της εντοπίζουν μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων και, με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα δυνατά αλλά και αδύνατα σημεία τους και να τα βελτιώσουν, λαμβάνοντας στο έπακρο την καθοδήγησή και την ενίσχυση των δύο εταιριών.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Nestlé και η Adecco θα διοργανώσουν από κοινού δραστηριότητες, προσφέροντας υποστήριξη στους νέους υποψηφίους. Ένα από τα επόμενα βήματά τους, συμπεριλαμβάνει σεμινάρια που θα λάβουν χώρα σε ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να συμβάλλουν έμπρακτα στην καθοδήγηση των νέων φοιτητών αναφορικά με την αγορά εργασίας και τις σωστές επαγγελματικές τους κινήσεις. Τα σεμινάρια αυτά έχουν στόχο να συμβουλεύσουν τους νέους φοιτητές γύρω από την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού σημειώματος και τις τεχνικές μία επιτυχημένης συνέντευξης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Παύλος Κιόρτσης, δήλωσε: «Χαιρόμαστε που σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που κάνουμε με τους νέους, έχουμε μαζί μας ικανούς και έμπειρους συνεργάτες όπως η Adecco.  Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες ενδυνάμωσης των επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων των νέων που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας.»

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Στην Adecco έχουμε δεσμευτεί να εμπνέουμε τους νέους ανθρώπους και να τους καθοδηγούμε στην  επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία της Nestlé, «Alliance for YOUth», στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη νέων ανθρώπων που πρόκειται να ενταχθούν σύντομα στην αγορά εργασίας και αναζητούν εύστοχες επαγγελματικές συμβουλές που θα τους εξασφαλίσουν επιτυχημένα επαγγελματικά βήματα. Όλοι εμείς στην Adecco είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τους νέους ανθρώπους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ