«Κηπουροί στην Πόλη» από την Praktiker Hellas

H Praktiker Hellas συμβάλλει στην προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και γίνεται αρωγός της δράσης που υλοποιεί το WWF Ελλάς «Κηπουροί στην Πόλη» προσφέροντας είδη κηπουρικής από τα καταστήματά της.

Συγκεκριμένα, η Praktiker συμμετέχει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015 σε μια σειρά εκδηλώσεων του προγράμματος WWF-Καλύτερη Ζωή Ελλάς με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι οποίες στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν περιβαλλοντικά τους Έλληνες, που σε ποσοστό 70% ζουν στις πόλεις, έχοντας ξεχάσει πως παράγονται τα φρούτα και τα λαχανικά.

Οι δράσεις του WWF επιδιώκουν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, παροτρύνοντας τους πολίτες να παράγουν οι ίδιοι μέρος των τροφίμων που καταναλώνουν, δημιουργώντας αστικούς λαχανόκηπους.

Οι εν λόγω δράσεις, που πραγματοποιούνται με τα προϊόντα της Praktiker (εργαλεία κηπουρικής, γάντια, χώμα, σπόροι) στοχεύουν στο να αναδείξουν τα οφέλη της ενασχόλησης με την καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων και αρωματικών φυτών στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και κήπους ή και σε ελεύθερους χώρους, με τη δημιουργία μικρών λαχανόκηπων.

Το πρόγραμμα «Κηπουροί στην πόλη»:

-Μαθαίνει στους συμμετέχοντες να καλλιεργούν στο μπαλκόνι και στην ταράτσα

-Επισκέπτεται με γονείς και σχολεία χώρους αστικών καλλιεργειών στην Αττική

-Διαμοιράζει τοπικές ποικιλίες σπόρων

-Μαζί με την Οργάνωση Γη οργανώνει μία πρωτότυπη εκδήλωση για τους αστικούς λαχανόκηπους το Σάββατο 6 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

-Φιλοξενεί ενημερωτικό υλικό που θα βοηθήσει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να φτιάξει τον δικό του λαχανόκηπο

Επιπλέον, λαμβάνοντας μέρος στον φωτογραφικό διαγωνισμό του WWF Ελλάς, «Επίμονος κηπουρός στην πόλη», που θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου, 5 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους και άλλες 5 συμμετοχές που θα βραβευτούν μετά από κλήρωση έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα για τον κήπο από τα καταστήματα Praktiker.

H διαδικασία είναι απλή: Οι διαγωνιζόμενοι φωτογραφίζουν τον μπαλκονόκηπo, τον ταρατσόκηπο, την αυλή ή τον κήπο τους και έπειτα ανεβάζουν τη φωτογραφία στην ειδική εφαρμογή του WWF-Καλύτερη Ζωή στο Facebook, γράφοντας μια μικρή περιγραφή για όλα όσα καλλιεργούν. Στο τέλος, μοιράζονται τη φωτογραφία τους στα social media και συγκεντρώνουν ψήφους.

Η Praktiker κάθε χρόνο ανταποκρίνεται και στηρίζει κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη βελτίωση του αστικού τοπίου ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ