7 δισεκατομμύρια ζωές, ένας πλανήτης, κατανάλωσε υπεύθυνα

«Η οικονομική κρίση στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχει κυοφορήσει μια ζωηρή ιδεολογική συζήτηση για τη βιωσιμότητα των νεοφιλελεύθερων ιδεών που συνδέουν την πρόοδο με την ανταγωνιστικότητα και πιστεύουν πως οι κοινωνίες μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν ολοένα και περισσότερα αγαθά, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κοινωνική συμβίωση» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να μεριμνήσουμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα της υποβάθμισης και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και να προστατεύσουμε τον ιδιαίτερο φυσικό πλούτο της Δυτικής Ελλάδας».

Μιλώντας για τις διεθνείς συμβάσεις, τα πρωτόκολλα και τις συμφωνίες για το περιβάλλον είπε ότι  «η διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό ζήτημα, προς επίλυση από όλους τους παίκτες του παιχνιδιού, με συνεχή συνεργασία και αναπροσαρμογή των αποφάσεων στα νέα δεδομένα».

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας: «Η αειφορία δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα επιβίωσης. Σήμερα η ρύπανση είναι παγκόσμια, ο πλανήτης γεμάτος. Είναι αδιανόητο να μην ενδιαφερόμαστε να διαφυλάξουμε πάνω στη Γη εκείνα που μας κρατούν στη ζωή. Το σύνθημα με το οποίο εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 7 δισεκατομμύρια ζωές, ένας πλανήτης, κατανάλωσε υπεύθυνα, πρέπει να γίνει στόχος όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ