QualityNet Foundation: Όλοι, μικροί και μεγάλοι εν δράσει…

Το «Βιωματικό Σχολείο», το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation, διοργάνωσε το πρώτο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Μικροί και Μεγάλοι εν δράσει!», από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου 2015, στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου (Λίμνη του Μαραθώνα)!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, οικογένειες και παιδιά συμμετείχαν σε ένα μοναδικό τριήμερο μέσα στη φύση. Έμαθαν μέσα από τα εκπαιδευτικά μας παιχνίδια, διασκέδασαν με τις αθλοπαιδείες και τις κινητικές δραστηριότητες, ξεφάντωσαν με το τραγούδι και τους χορούς μας, ενθουσιάστηκαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, μαγεύτηκαν από το καταπράσινο τοπίο και γοητεύτηκαν από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που έφτιαξαν. O χώρος γέμισε γέλια από μικρούς και μεγάλους, αξέχαστες εμπειρίες και περιπέτειες.

Στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμμετείχαν σχολεία από τις κοντινές περιοχές του Μαραθώνα, το Σχολείο του Γραμματικού, το Σχολείο της Νέας Μάκρης, αλλά και μακρινές περιοχές της Αττικής έδωσαν δυναμικά το παρών. Επιπλέον στο Φεστιβάλ συμμετείχε το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέσω της δυναμικής του παιχνιδιού μικροί και μεγάλοι ήρθαν σε επαφή με τη φύση, καλλιέργησαν τη δημιουργικότητά τους και διασκέδασαν μαθαίνοντας.

Το Χαμόγελο του παιδιού μας δήλωσε για το Φεστιβάλ «Πάρα πολύ ωραία τοποθεσία και πάρα πολύ ωραίο το θέμα με το οποίο απασχολήθηκαν τα παιδιά. Επίσης οι παιδαγωγοί ήταν θαυμάσιοι. Μακάρι να γίνονται τέτοια πράγματα».

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ: «Μια πάρα πολύ καταπληκτική εμπειρία. Φοβερό βιωματικό πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, διασκέδαση, κατασκευές, τραγούδι. Τι άλλο να ζητήσει ένα παιδί. Τι καλύτερο από το να εκμεταλλεύεσαι εποικοδομητικά τη φύση. Συγχαρητήρια για την υλοποίηση της όλης ιδέας του φεστιβάλ. Να συνεχίζονται και να ενισχύονται τέτοιες προσπάθειες».

Σημαντική ήταν η συμβολή των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Helmepa και της Medasset που βοήθησαν στην ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και συνέβαλαν στη δημιουργία των αυριανών ενεργών πολιτών με αειφόρο συνείδηση. Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλετζίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ