Τα planet στη 2η Απόβαση Καθαριότητας

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος 2015 (5 Ιουνίου), δεκάδες νεαροί αθλητές ιστιοπλοϊκών ομίλων της Αττικής απέδειξαν «στην πράξη» την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τις ακτές, πραγματοποιώντας την “2η Απόβαση Καθαριότητας” από τα planet.

Πρωταγωνιστές της ενέργειας που γίνεται θεσμός και κινητοποιεί όλο και περισσότερους φορείς να την ακολουθήσουν, ήταν 100 μικροί ιστιοπλόοι ηλικίας 4 έως 18 ετών, από τέσσερις ιστιοπλοϊκούς ομίλους του Σαρωνικού, οι οποίοι μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους, διένυσαν συνολικά πάνω από 10 ν.μ για να φτάσουν στις τέσσερις επιλεγμένες παραλίες. Τα Βοτσαλάκια στον Πειραιά (ΙΟΠ), την παραλία Φλοίσβου στο Π. Φάληρο (ΝΟΤΚ), την παραλία Ζέρβα στην Γλυφάδα (ΑNΟΓ) και την Β’ Πλαζ Βούλας (ΝΑΟΒ). Εκεί, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, απομάκρυναν εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλών, από τις ακτές που η συνολική τους έκταση, ξεπερνά τα 30 στρέμματα! Οι διοργανωτές κατέγραψαν σε βάση δεδομένων, τους τύπους απορριμμάτων που συλλέχθηκαν, ώστε να περιγραφεί η κοινωνική μας συμπεριφορά σε θέματα περιβάλλοντος.

Στο τέλος της δράσης, η οποία διοργανώθηκε από τα planet, όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και δώρα ως ελάχιστη επιβράβευση της πολύτιμης συμβολής τους, σε αυτήν την πρωτοβουλία – θεσμό για το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ