«Βουρτσίζουμε Μαζί» με την Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας της ΑΙΜ σε Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βουρτσίζουμε Μαζί».

Σε διάστημα 3 μηνών (από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 14 Ιουνίου) η Κινητή Μονάδα της ΑΙΜ επισκέφθηκε συνολικά 15 κεντρικά σημεία των Δήμων: Βριλησσίων, Αιγάλεω, Χαλανδρίου, Νίκαιας, Ν. Σμύρνης, Ηλιούπολης, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Ζωγράφου, Αθηναίων (Αμπελόκηποι & Πλατεία Κοραή), Αμαρουσίου και Ιλίου.

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν το πρόγραμμα και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και ενημερώθηκαν για τη φροντίδα των δοντιών τους. Συνολικά, η ΑΙΜ ήρθε κοντά σε 11.000 άτομα, από τα οποία τα 4.000 παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ελέγξουν τη στοματική τους υγεία στην ειδικά διαμορφωμένη Κινητή της Μονάδα, και να ενημερωθούν για τις σωστές συνήθειες στοματικής υγείας.

Στην επιτυχία του προγράμματος συνέβαλε ιδιαίτερα η καλή συνεργασία και η κινητοποίηση των Δήμων, που το έθεσαν υπό την αιγίδα τους,  αλλά και η πολύτιμη προσφορά των εθελοντών οδοντιάτρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Παράλληλα, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της ΑΙΜ επισκέφθηκε στο αντίστοιχο διάστημα 40 σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ιδρύματα, προσφέροντας δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε 5.000 παιδιά.

Το ταξίδι συνεχίζεται με επόμενο σταθμό στις αρχές Ιουλίου το νησί Αγκίστρι, όπου η έλλειψη οδοντιατρείου αναγκάζει τους κατοίκους να μετακινούνται στην κοντινή Αίγινα ή ακόμη και στον Πειραιά για οδοντιατρική περίθαλψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ