Η Adecco ανακοινώνει το νέο «CEO for One Month»

Στις 23 Ιουνίου 2015 ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, αναλαμβάνει δράση και αποδεικνύει ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Τον Φεβρουάριο του 2015 κάλεσε τους νέους σε περισσότερες από 30 χώρες να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να γίνουν «CEO για Ένα Μήνα».

Στην Ελλάδα, τέσσερις τελικοί υποψήφιοι -δύο νέες και δύο νέοι- προκρίθηκαν και έζησαν την εμπειρία του «CEO for One Day» δίπλα στον Γενικό Διευθυντή της Adecco στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Μυλωνά. Μετά την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, η Ελένη Ζιάκα διακρίθηκε και κατέκτησε τη θέση της «CEO for One Month» στην Ελλάδα με απώτερο στόχο να κερδίσει μία θέση στο BootCamp, την τελική αξιολόγηση του Ομίλου Adecco, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Ζυρίχη και να γίνει ο «Global CEO for One Month». που θα εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον CEO του Ομίλου.Υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, ο τελικός επιτυχών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς διοικείται μία εταιρεία με 32.000 εργαζόμενους και έσοδα που φτάνουν τα €19,5 εκατομμύρια (το 2013).

Ως μέρος του προγράμματος Adecco Way to Work, ο Όμιλος προσφέρει σε νέους 33 χωρών την ευκαιρία να εκπαιδευτούν απ’ ευθείας από τα υψηλόβαθμα στελέχη μιας εταιρείας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune 500.

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε το CEO for One Day όπου οι τέσσερις τελικοί Έλληνες υποψήφιοι που ξεχώρισαν (δύο νέες και δύο νέοι) πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα με τον Γενικό Διευθυντή της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μυλωνά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία συνάντηση με τον κ. Γιάννη Αναστασόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της ΕΑΣΕ, και να επωφεληθούν από έναν ουσιαστικό και εις βάθος διάλογο μαζί του σχετικά με όλα τα φλέγοντα θέματα της αγοράς εργασίας. Ακόμα, στο πλαίσιο του CEO for One Day, γνώρισαν καλύτερα την εταιρεία και τις αξίες που χαρακτηρίζουν το Όμιλο Adecco παγκοσμίως και συμμετείχαν σε μία σειρά από εξειδικευμένες τεχνικές αξιολόγησης. Στο τέλος της ημέρας, δείπνησαν με το Γενικό Διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Η τελική επιλογή του υποψηφίου που διεκδίκησε τη θέση του CEO for One Month αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη καθώς και οι τέσσερις υποψήφιοι ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχοι, με εξαιρετικά προσόντα και χαρίσματα. Λαμβάνοντας όμως υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα που προέκυψαν από την αξιολόγηση, η Ελένη Ζιάκα επελέγη και διακρίθηκε ως η Ελληνίδα «CEO for One Month» που θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί δίπλα στον Γενικό Διευθυντή της Adecco Ελλάδας για ένα μήνα, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου.

Η Ελένη Ζιάκα είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός και αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MBA) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, αποτελεί απλώς μια ευχή. Έχω τρομερή ανυπομονησία να δουλέψω δίπλα στον κύριο Μυλωνά και να καταφέρω να περάσω στην επόμενη φάση του προγράμματος. Στόχος μου είναι να καταφέρω να αποδείξω ότι έχω τις ικανότητες να κερδίσω μία θέση στο BootCamp που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη και να γίνω η Global CEO for One Month».

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς δήλωσε: «Στην παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο Όμιλος Adecco αποφάσισε να αναλάβει δράση και να βοηθήσει έμπρακτα νέους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν ουσιαστικά την απασχολησιμότητά τους. Πιστεύουμε ότι όλοι οι νέοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «CEO for One Month» επωφελήθηκαν πραγματικά από αυτήν την καινοτόμο πρωτοβουλία. Αναφορικά με την νικήτρια, Ελένη Ζιάκα, ευελπιστούμε να της παράσχουμε όλα τα εφόδια που θα την κάνουν να ξεχωρίσει στην εργασιακή της πορεία και κατάρτιση. Προσωπικά είμαι έτοιμος να συμβάλλω έμπρακτα στην επαγγελματική εξέλιξη της Ελένης. Άλλωστε, όλοι εμείς στην Adecco στηρίζουμε πάντα τους νέους υποψηφίους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για “better work, better life” δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες σταδιοδρομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ