ΕΕΑΑ: Υποστηρικτής Συνεδρίου για την ανακύκλωση στα νησιά

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σταθερή στη δέσμευσή της για την προώθηση της ανακύκλωσης των συσκευασιών ήταν ένας από τους βασικούς Υποστηρικτές στο 1ο Συνέδριο για την Ανακύκλωση (RECIS 2015) με θέμα «Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές».

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 22 και 23 Μαΐου 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και του Δήμου Θήρας και αποτέλεσε τόπο συνάντησης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κρατικών φορέων, των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι και ερευνητές, συναντήθηκαν στο Συνέδριο για να αναλύσουν τα δεδομένα και να αναδείξουν δυνατότητες και λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των νησιών.

Η ΕΕΑΑ στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση συσκευασίας στα νησιά. Στις νησιωτικές περιοχές η διαχείριση των απορριμμάτων εμφανίζει ειδικά προβλήματα από αντικειμενικές αιτίες, λόγω του μικρού μεγέθους σε πληθυσμό και έκταση, της άνισης κατανομής της ετήσιας παραγωγής απορριμμάτων εξαιτίας του τουρισμού, της μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και της απόστασης από τους τελικούς αποδέκτες τους.

Τα παραπάνω αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο για τους τοπικούς φορείς, όσο και για την ίδια την ΕΕΑΑ, η οποία το προηγούμενο έτος προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας 2 Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ που λειτουργεί στο πλαίσιο των έργων της ΕΕΑΑ και ξεναγήθηκε στους χώρους του. Το σύγχρονο ΚΔΑΥ της Σαντορίνης, που λειτουργεί με επιτυχία ήδη ένα χρόνο, διαθέτει δυναμικότητα 2-2,5 τόνων/ώρα εξυπηρετώντας πλήρως το νησί, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξυπηρετήσει τα νησιά Μήλο, Φολέγανδρο Ανάφη, Σίκινο και Αμοργό, καλύπτοντας σε πλήρη ανάπτυξη 23.809 κατοίκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ