Επιτυχές το TEDxAcademy 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxAcademy 2015 με κεντρικό θέμα «Evolution», το οποίο πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν οι συμμετέχοντες να ταξιδέψουν από το παρόν στο μέλλον και να εμπνευστούν για την καινοτομία, την εξέλιξη και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σε παγκόσμιο, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Καλωσορίζοντας περισσοτέρους από 1.520 συμμετέχοντες και χιλιάδες «ηλεκτρονικούς επισκέπτες» που παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω live streaming, 15 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές ανέβηκαν στην σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό τις σκέψεις και τις δικές τους βιωματικές εμπειρίες με βάση τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Παγκόσμια Χαρτογράφηση: Οι Στηβ Τζικάκης, Ντέιβιντ Όρμπαν, Αντρέ Βέγκνερ, Καρίν Νισλντότερ και Τζόναθαν Τρέντ μίλησαν για την τεχνολογία του μέλλοντος, η οποία μπορεί να βελτιώσει  την απόδοση των επιχειρήσεων, την κάλυψη βασικών αναγκών μέσω της 3D εκτύπωσης, αλλά και την ουσιαστική βιωσιμότητα των ίδιων των πόλεων.
  • Κοινωνική Πρόκληση: Οι Λουκάς Τσούκαλης, Νίκος Πασσάς, Γιάννης  Ιωαννίδης, Δημήτρης Σκουρογιάννης και Στέλιος Στυλιανίδης παρουσίασαν τη δική τους προσέγγιση αναφορικά με την ενίσχυση της  αξιοκρατίας, την πάταξη τη διαφθοράς, αλλά και την ουσιαστική και λειτουργική εξέλιξη της κοινωνίας.
  • Ανθρώπινη Εξέλιξη: Οι Βερονίκ Γκαμπάι Πίνσκυ, Φαίη Χριστοδόλου, Αλίκη Πανοπούλου, Νάιτζελ Άκλαντ και Γιώργος Καμίνης μοιράστηκαν με το κοινό τις σκέψεις τους και τις δικές του ιστορίες για την εξέλιξη της σύγχρονης γυναίκας, τη συμβίωση του ανθρώπου με την τεχνολογία και την σημαντικότητα της ανθρώπινης αξίας.

Παράλληλα, πέρα από τους φετινούς ομιλητές, τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι φετινές δημιουργικές εκθέσεις T-Alley και D-Alley οι οποίες πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες στο κοινό, παρουσιάζοντας με πρωτοτυπία εφαρμογές, πλατφόρμες και έργα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία τους και το design τους.

Η Executive Director της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Κατερίνα Κυπριανού, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φέρνουμε εις πέρας το 6ο TEDxAcademy, μία διοργάνωση που πλέον έχει γίνει θεσμός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές μας, καθώς χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό, τους χαρισματικούς ομιλητές μας και όλους όσους μας παρακολούθησαν και μας στήριξαν ακόμα μία φορά. Το κύριο συμπέρασμα του TEDxAcademy 2015 είναι ότι η Εξέλιξη συνεχίζεται ακόμα και όταν όλα μοιάζουν να σταματούν και στους δύσκολους καιρούς είναι αυτή που μας δίνει τη δύναμη να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ολοκληρώνοντας λοιπόν τη φετινή εκδήλωση με αγάπη, μεράκι και πολύ κόπο, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το TEDxAcademy 2016».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ