Συνεργασία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Φαγητό από καρδιάς

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχίζοντας τη μεγάλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας προχωρά σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου και συγκεκριμένα με την πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς». Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Ιδρύματος, προσφέρει 1.000.000 κρουασάν στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», τα οποία θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στις μητροπόλεις τις Ελλάδος προκειμένου να μοιραστούν στα συσσίτια των εκκλησιών, στα δέματα που αποστέλλονται σε οικογένειες με ανάγκη και στα κοινωνικά παντοπωλεία των μητροπόλεων.

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να καλύψει βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, έχοντας συλλέξει πάνω από 4.000.000 κιλά τροφίμων. Η συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία δύσκολη περίοδο που οι ανάγκες της κοινωνίας συνεχώς αυξάνονται.

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία). Παράλληλα, το 2014 ξεκίνησε η πρωτοβουλία και στην Ελλάδα με ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) και στη συνέχεια με ένα νέο σημείο στη Δραπετσώνα. Το Σεπτέμβριο του 2015 σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σάμου το «Φαγητό από καρδιάς» συμβάλλει στη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη και προσφύγων στο νησί της Σάμου για τους επόμενους 6 μήνες. Το «Φαγητό από καρδιάς», συνεχίζοντας το έργο του και μέσω των νέων σημείων διανομής, προσφέρει βοήθεια καθημερινά σε πάνω από 3.000 επωφελούμενους στην Ελλάδα.

Η διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει τμηματικά σε διάστημα ενός χρόνου. Ήδη το πρώτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) θα διατεθούν συνολικά  260.000 κρουασάν στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και σε επτά διαφορετικές μητροπόλεις της Ελλάδας. Κάθε τρίμηνο θα προσφέρονται κρουασάν τόσο στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» όσο και σε διαφορετικές μητροπόλεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

Η εκστρατεία συλλογής τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι όμως ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου και συγκεκριμένα η πρωτοβουλία «Φαγητό Από Καρδιάς». Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ