AXA: Επενδύει στην εκπαίδευση για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για ασφαλή, τεχνική και οικονομική οδήγηση  προσέφερε η ΑΧΑΑσφαλιστική σε συνεργασία με τη Driving Academy σε 120 πιστούς πελάτες της, συνεργάτες της και εθελοντές του προσωπικού της, θέλοντας να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Αυτοκινήτου, κάθε χρόνο περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ μέχρι το 2020 ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ακατάλληλοι δρόμοι, η κακή κατάσταση των αυτοκινήτων και κυρίως οι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι οδηγοί αποτελούν τις βασικές αιτίες δυστυχημάτων, ενώ η επιθετική οδήγηση, η κούραση, η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ και η μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση των περισσότερων θανατηφόρων ατυχημάτων.

Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι συνεπώς ξεκάθαρη προτεραιότητα για την κοινωνία γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό η ΑΧΑ συνεργάστηκε με τη Driving Academy με στόχο να βοηθήσει οδηγούς από όλη την Ελλάδα να κατανοήσουν πώς μπορούν να οδηγούν πιο σωστά και υπεύθυνα. Τα «μαθήματα ζωής» που προσέφερε ενίσχυσαν επιτυχώς την οδηγική τους αντίληψη και τον τρόπο διαχείρισης του αυτοκινήτου τους σε κανονικές ή δύσκολες συνθήκες, όπως έντονη υπερστροφή και υποστροφή, στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και κλειστές επαναλαμβανόμενες στροφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ