Enterprise Greece: Συγκέντρωση Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους Πρόσφυγες

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε μια πράξη αλληλεγγύης και επιθυμώντας να παράσχει έμπρακτη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας, ανέλαβε μίαΑνθρωπιστική Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Τροφίμων και  Ειδών Πρώτης Ανάγκης, με τίτλο: «Όλη η Ευρώπη μία Αγκαλιά!».

Το Enterprise Greece διαπιστώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έως τώρα μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πιο συγκεκριμένα, στις πρώτες 45 ημέρες υλοποίησης της πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν περίπου 20 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα τρόφιμα και τα είδη που συγκεντρώθηκαν από ελληνικής πλευράς, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, αναφέρει ότι «Η εποχή προστάζει την εγρήγορση όλων μας, καθενός από το πόστο και το αντικείμενό του, να συνδράμει στο διεθνές ζήτημα των προσφύγων και ο Οργανισμός μας συντονίζει την προσπάθεια συλλογής προϊόντων της ελληνικής γης από τους Έλληνες εξαγωγείς και όχι μόνο. Το Enterprise Greece έχει σκοπό να συνεχίσει και να διευρύνει τις δράσεις του σε αυτό τον τομέα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συμβάλλουν όλοι και όπως μπορούν σε τέτοια ζητήματα, αναδεικνύοντας το διάλογο, τη συνεργασία και την προσφορά.».

Αφορμή για την πρωτοβουλία που οργάνωσε και συντόνισε το Enterprise Greece στάθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο διεθνείς εκθέσεις τον Οκτώβριο του 2015, την παγκόσμια έκθεση EXPO 2015 στο Μιλάνο και την Anuga 2015 στην Κολωνία, όπου σκοπός ήταν η κινητοποίηση και συμβολή της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως και των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών, στο μεγάλο πανευρωπαϊκό θέμα των προσφύγων και των άμεσων αναγκών επιβίωσής τους.

Την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και υποστήριξαν ενεργά το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Περίπτερο, η Περιφέρεια της Σικελίας, το ffdCoop (το μεγαλύτερο συνεργατικό super market της Κεντρικής Ευρώπης) και ο Σύνδεσμος Bio-Mediterraneun Cluster της EXPO, οι οποίοι και προσέφεραν όλον τον επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό των περιπτέρων τους, στις δομές υποδοχής των προσφύγων στην Περιφέρεια της Σικελίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ