Τσιρώνης: Σύσκεψη για τον Ασωπό ποταμό

Στα πλαίσια μια ολοκληρωμένης παρέμβασης για την οριστική επίλυση του περιβαλλοντικού, και όχι, μόνο προβλήματος του Ασωπού ποταμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης συγκάλεσε σύσκεψη με εμπλεκόμενους φορείς με προεξέχουσα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη.

Συμμετείχαν σε έναν γόνιμο διάλογο, εκτός από τους προαναφερόμενους, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Γκανούλης, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με την Προϊσταμένη κα. Κοτίνη, το ΣΥΓΑΠΕΖ με την προϊσταμένη κα. Πουλή, το ΙΓΜΕ με τον Πρόεδρο κ. Λειβαδάρο, η ΕΥΔΑΠ με τον Πρόεδρό της κ. Παπαδόπουλο, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τον προϊστάμενο κ. Μαμαλούγκα και οι συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού.

Το Υπουργείο αναγνωρίζοντας, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την ανάγκη για γρήγορες και αποτελεσματικές δράσεις, στα πλαίσια μιας συνεργασίας με την Περιφέρεια  όσο και με τους φορείς, θεσπίζει μια ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την εύρεση λύσεων στο ακανθώδες αυτό ζήτημα. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν σε πρώτη φάση ειδικοί τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο και όταν ωριμάσει ένα σχέδιο δράσης θα εμπλακούν και όλοι όσοι έχουν την αρμοδιότητα και την τεχνογνωσία να συμμετάσχουν. Σκοπός της άτυπης ομάδας εργασίας είναι να ξεκλειδώσει χρόνια προβλήματα και να σχεδιάσει την ανεύρεση λύσεων, ούτως ώστε η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί να είναι ένας πιλότος για την επίλυση και άλλων τέτοιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πολιτεία. Στην εξεύρεση των λύσεων αυτών μεγάλη προσοχή θα δοθεί τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των κατοίκων, ταυτόχρονα λαμβάνοντας υπό όψιν τα θέματα της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας αλλά και της ύδρευσης των κατοίκων.

Παράλληλα με τον πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο κινείται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στους άξονες της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, της απορρύπανσης και του ελέγχου και θα έχει σύντομα, ανακοινώσιμα αποτελέσματα.

Μετά την λήξη της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης, δήλωσε: «Κληθήκαμε να επιλύσουμε προβλήματα που χρονίζουν για 10ετίες. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και τους φορείς, όπως η ΕΥΔΑΠ και το ΙΓΜΕ, είναι η προϋπόθεση για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώ όλους τους παρόντες που με την γόνιμη συμμετοχή τους αποδεικνύουν την προσήλωση στον κοινό στόχο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ