SAP: Έτος Κοινωνικής Προσφοράς το 2015

Η SAP γιορτάζει μια ακόμη μια χρονιά, η οποία ήταν γεμάτη με σημαντικές εθελοντικές δραστηριότητες, καθώς και τη δέσμευση των εργαζομένων της να στηρίζουν ενεργά τέτοιου είδους δράσεις, προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον, τη χρονιά που πέρασε ενέταξε στην καθημερινή δραστηριότητά της μια πολύπλευρη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία συνέβαλε στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι δράσεις που υλοποίησε η SAP μέσα στο 2015, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

  • Μένοντας πιστοί στη δέσμευσή της για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, η εταιρεία εργάστηκε με αφοσίωση για την προώθηση των δράσεων του Συνδέσμου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement, προάγοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέσω των νεαρών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, 16 εθελοντές υποστήριξαν τα προγράμματα minicompanies και Global Enterprise Program, το οποίο τρέχει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα με την αποκλειστική χορηγία της SAP.
  • Επιπλέον, κατά της διάρκεια της ημερίδας EU Code week η SAP διεξήγαγε ένα 2ήμερο σεμινάριο το οποίο βασιζόταν στην πλατφόρμα HANA, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλους εταίρους, για τη διοργάνωση του LDA Appathon, ενός 2ήμερου διαγωνισμού ο οποίος απευθυνόταν σε προγραμματιστές.
  • Δύο εργαζόμενοι της SAP επισκέφθηκαν δημοτικά σχολεία και συζήτησαν με τους μαθητές για τον προγραμματισμό, στο πλαίσιο του Hour of Code.
  • Οι εθελοντές της εταιρείας υποστήριξαν επίσης την Εταιρεία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Πιο συγκεκριμένα εργαζόμενοι της SAP ανέλαβαν τον ρόλο συμβούλων, παρέχοντας συμβουλές επιχειρηματικότητας σε μαθητές Λυκείου, καθώς και σε νεαρούς επιχειρηματίες.
  • Επίσης τρία σχολεία και δύο πανεπιστημιακές σχολές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της SAP, όπου εργαζόμενοι τους παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η SAP για τους νέους και την τεχνολογική καινοτομία.

Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσα στο χρόνο, η SAP προσέφερε εθελοντική εργασία, ενώ επιπλέον δώρισε χρηματικά ποσά και λύσεις τεχνολογίας στους παρακάτω οργανισμούς.

  • Υποστήριξε την Διάσκεψη Κορυφής Ashoka Greece 2015 (Ashoka Greece).
  • Δώρισε το SAP BusinessOne σε τρείς νεοφυής επιχειρήσεις (start-ups) σαν έπαθλο για το διαγωνισμό Digital Gate. Η εταιρεία ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς του διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκτός από τη δωρεά των λύσεων SAP B1, πέντε εργαζόμενοι στήριξαν τις ομάδες, προσφέροντας εθελοντική εργασία, αλλά και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
  • 46 εργαζόμενοι της SAP συμμετείχαν στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι δρομείς έτρεξαν 190 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το ΚΕΘΕΑ και τον αγώνα του οργανισμού κατά των εξαρτήσεων και της απόγνωσης. Κάθε δρομέας δώρισε € 1 ανά χλμ. τρεξίματος, ενώ η SAP διπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε.
  • 38% των εργαζομένων της SAP δώρισαν αίμα, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος που διαθέτει η εταιρεία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
  • 20 εργαζόμενοι της SAP υποστήριξαν της καμπάνια «Η μόδα πολεμά τον καρκίνο του Στήθους», τρέχοντας ως ομάδα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.
  • Στην «Ημέρα της Γης», όλοι οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε ένα δίωρο workshop στο οποίο έμαθαν πώς να δημιουργούν «πράσινα μπαλκόνια», ενώ στο τέλος αναχώρησαν έχοντας κατασκευάσει το δικό τους μικρό παρτέρι.
  • Κατά τη διάρκεια του SAP Forum Athens, οι συμμετέχοντες «έτρεξαν» με έναν προσομοιωτή της F1. H SAP δώρισε € 2 για κάθε χιλιόμετρο που διανύθηκε, στον ΜΚΟ «Κάνε μια Ευχή».
  • Για ακόμη μία χρονιά, η SAP ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Βασιζόμενοι σε αυτή την πρωτοβουλία, οργάνωσε την «Ημέρα Υγιεινής Ζωής», όπου το 40% των εργαζομένων επισκέφτηκαν ένα κέντρο Άσκησης και Wellness, όπου αθλήθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.
  • Παράλληλα, στήριξε δύο ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται γύρω από τα δικαιώματα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών, «Η Καρδιά του Παιδιού» και «Πύλη Ελευθερίας», καθώς και δώρισε έναν «έξυπνο» πίνακα σε ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας.
  • Τέλος, με την υποστήριξη του SVP & General Manager EMEA South και την ομάδα ΕΚΕ ΕΜΕΑ South, η SAP πραγματοποίησε μια σημαντική χρηματική δωρεά στην ΜΚΟ «Άρσις», συμμετέχοντας στο SAP Refugee Aid Program.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ