Τσιρώνης: Συζήτηση για τα απορρίματα της Πελοποννήσου

Συνάντηση στο Υπουργείο είχαν την Τρίτη ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι ώστε να βρεθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση για το χρόνιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί την Πελοπόννησο.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνταχθεί άμεσα ο νέος ΠΕΣΔΑ από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) αλλά και να επισπευσθούν οι αδειοδοτήσεις των αναγκαίων υποδομών. Τέλος, υιοθετήθηκε η άποψη ότι στη λήψη των αποφάσεων σχετικά με τα έργα, θα πρέπει να έχουν συμμετοχή πια και οι Δήμαρχοι.

Ο Αν. Υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά: «Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τους Δημάρχους για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες τους για οριστική λύση του προβλήματος. Και καμία λύση δεν θα είναι βιώσιμη, ερήμην Δημάρχων και δημοτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here