Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: “Eλληνική” έμπνευση για το easyFoodstore

Το πρώτο market τροφίμων easyFoodstore παρουσίασε ο ιδρυτής της easyJet, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο Λονδίνο. Το πιλοτικό κατάστημα άνοιξε στη βορειοδυτική περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή North Circular Road στα τέλη Ιανουαρίου και για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του θα προσφέρει όλα τα προϊόντα του στην τιμή των 25p (€0,33 περίπου). Mαλιστα, ενώ σταμάτησε για κάποιες ημέρες πλέον λειτουργεί ξανά (από σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016) και συνεχίζει κανονικά την εμπορική του δραστηριότητα,

Το easyFoodstore, βασισμένο στην επιχειρηματική φιλοσοφία και εμπορική προσέγγιση των brand της easy, για προσφορά ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε πολύ προσιτό κόστος, θα διαθέτει 76 διαφορετικά, απαραίτητα για την καθημερινή διατροφή, είδη σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Το κατάστημα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες και στόχο έχει να τους βοηθήσει να καλύψουν σημαντικές διατροφικές ανάγκες, αποφεύγοντας έξοδα που πιθανά να επιβαρύνουν οικονομικά την καθημερινότητα τους (έχει υπολογιστεί ότι θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί και τα 76 προϊόντα του easyFoodstore για λιγότερο από 20 λίρες – €27 – συνολικά).

Μιλώντας για το νέο αυτό επιχειρηματικό εγχείρημα, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου αναφέρει ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του easyFoodstore, την πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς» που υλοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία χρόνια που η κρίση έχει κάμψει τις οικονομίες και των δύο χωρών.

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, ξεκίνησε αρχικά στην Κύπρο, το Μάιο του 2013 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, προσφέροντας ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση.

Στην Κύπρο, «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρεται σε τρία σημεία διανομής στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία. Στην Ελλάδα, από το 2014 που ξεκίνησε η δράση, λειτουργεί ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό), ένα στη Δραπετσώνα, ένα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά και ένα στον Άλιμο.

Πρόσφατες ενέργειες από το «Φαγητό από καρδιάς» περιλαμβάνουν τη σίτιση προσφύγων και όσων είχαν ανάγκη στο νησί της Σάμου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σάμου (από το Σεπτέμβριο του 2015 και για 6 μήνες συνολικά), καθώς επίσης και η προσφορά 1.000.000 κρουασάν σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», τα οποία δόθηκαν στο φιλανθρωπικό οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στις μητροπόλεις τις Ελλάδος, προκειμένου να μοιραστούν στα συσσίτια των εκκλησιών, αλλά και στα δέματα που λαμβάνουν οικογένειες με ανάγκη και στα κοινωνικά παντοπωλεία των μητροπόλεων.

Το «Φαγητό από καρδιάς» συνεχίζει το έργο του και το 2016, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ανάγκες, σε μία περίοδο που αυτές συνεχώς αυξάνονται. Η προσφορά της πρωτοβουλίας «Φαγητό από καρδιάς» βοηθά καθημερινά πάνω από 3.000 άτομα στην Ελλάδα …και η προσπάθεια συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ