Τσιρώνης: Παρουσίασε τη 19η συνάντηση των συμβαλλόμενων μερών για τη Σύμβαση της Βαρκελώνης

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την «19η συνάντηση των συμβαλλόμενων μερών για τη Σύμβαση της Βαρκελώνης» έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης και η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Χριστίνα Μπαριτάκη.

Η συνάντηση, που συμπίπτει χρονικά με τον επετειακό εορτασμό των 40 χρόνων της σύμβασης, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 10:00μμ, οπότε θα γίνει και η επίσημη έναρξη, έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και σύσκεψη των Υπουργών Περιβάλλοντος των μεσογειακών κρατών/μερών, με θέμα: “40 χρόνια συνεργασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της παραγωγικότητας της Μεσογείου και των ακτών της: συλλογική πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Στην σημερινή παρουσίαση της διοργάνωσης ο Αν. ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική συνεργασία με όλες τις μεσογειακές χώρες, σε ένα πλαίσιο που ευνοεί την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών.

Κατά την ομιλία του, ο Αν. Υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε: «Προσβλέπω και ενθαρρύνω την υιοθέτηση  της Διακήρυξης των Αθηνών κατά το Υπουργικό σκέλος της Συνόδου, η οποία θα αποτελέσει το επισφράγισμα  της διάσκεψης και ευκαιρία  για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευση μας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης με όρους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εντός του πλαισίου των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης σύμφωνα με την Agenda 2030 που έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ