Alpha Bank: Εκθέσεις και διαλέξεις για τα νομίσματα

Η Νομισματική Συλλογή της  Αlpha Bank μία από τις σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς, πραγματοποιεί σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τα αρχαία νομίσματα, με βασική επιδίωξη τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του ελληνικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτιστικής δραστηριότητας, ηΑlpha Bank σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, διοργανώνει, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών 38-40), διάλεξη με θέμα: «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΧΑΪΑ».

Η διάλεξη, με ομιλήτρια τη Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Αlpha Bank, περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της νομισματικής, καθώς και στην εφεύρεση και στην εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα της Αχαΐας.

Σκοπός της εκδηλώσεως είναι αφενός, να ενημερωθεί το κοινό για την ιστορία του βασικού συναλλακτικού μέσου και αφετέρου, να γνωρίσει τα αρχαία νομίσματα της Αχαΐας, τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες, και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ