Χαμόγελο: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, υπό το συντονισμό του YouSmile.gr, υλοποιεί από την 29η Φεβρουαρίου έως και την 6η Μαρτίου πανελλαδική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών. Μαθητές κινητοποιούν τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού. Όλες οι ενέργειες αναρτώνται στο milatora.gr  και προβάλλονται από τα Social Media του YouSmile (FacebookYoutubeInstagramTwitter).

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου, μαθητές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έστειλαν μηνύματα υποστήριξης σε κάθε παιδί θύμα με βασικό σύνθημα το ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! Οι μαθητές  επισκέφτηκαν τη «Γραμμή SOS 1056», συμμετείχαν σε παρέμβαση Ψυχολόγου και ανέλαβαν να μιλήσουν τα ίδια και να κάνουν «συμβουλευτική» στους ήρωες της κοινωνικής ιστορίας που άκουσαν. Συγκρότησαν ομάδες και η κάθε μία απευθύνθηκε στο παιδί που εκφοβίζεται, εκφοβίζει και παρατηρεί. Η δράση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους εμπλεκόμενους της ιστορίας μέσω της δημιουργίας εικαστικών, videos κ.λ.π.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: « “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, έχοντας την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Antibullying Network) θέτει όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των παιδιών στην Ελλάδα, αναπτύσσει δράσεις και εργαλεία τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και δράσεις σε επίπεδο παρέμβασης και θεραπείας για κάθε παιδί –θύμα εκφοβισμού.  Το 2015 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε41.635 μαθητές, 16.074 γονείς και 3.043 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο 1.025 επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Σε ποσοστό 56% η θεματική ήταν η Ενδοσχολική Βία και ο εκφοβισμός κατόπιν αιτήματος των σχολείων. Ενώ η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 632 κλήσεις για θέματα εκφοβισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και απαιτεί διαρκή κινητοποίηση, σωστή ενημέρωση και αποτελεσματική συνεργασία. Είναι υπόθεση όλων μας για να μην έχουμε παιδιά και νέους ανθρώπους που καταστρέφονται ψυχικά»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ