Υπ. Ανάπτυξης: Απαλλάσσονται του ΦΠΑ οι δωρεές αγαθών σε πρόσφυγες

Την απαλλαγή ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις όταν στέλνουν δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τη στήριξη των προσφύγων ανακοίνωσε και επίσημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό, ενώ προχωρά και στη διατίμηση βασικών προϊόντων (νερό, χυμοί, τοστ), που προμηθεύονται οι πρόσφυγες στο δρόμο για την Ειδομένη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, οι βασικοί άξονες δράσης για το συγκεκριμένο σχέδιο ανακούφισης είναι τέσσερις: επιχείρηση αλληλεγγύης από τους συλλογικούς φορείς, ταχυδρόμοι αλληλεγγύης, δηλαδή δωρεάν αποστολή δεμάτων μέσω ΕΛΤΑ, προσφορές από ιδιώτες και διατίμηση βασικών ειδών στο οδικό δίκτυο μέχρι την Ειδομένη.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποστέλλουν αγαθά που έχουν αναρτηθεί σε ειδικές λίστες. Τέλος, τόνισε ότι είναι καταδικαστέα τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ υπογράμμισε ότι γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται διατίμηση σε ειδικά προϊόντα, ενώ θα ενεργοποιηθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε ότι η ΕΣΕΕ θα δώσει κονδύλια σε τοπικούς εμπορικούς συλλόγους για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης από τις τοπικές αγορές, ο Βασίλης Ζαφείρης Εντεταλμένος Σύμβουλος από τον ΣΕΒΤ, χαιρέτισε την προσπάθεια, ενώ ο Γεώργιος Κουράσης, Γ.Γ. της ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία δημιούργησε 90 σημεία συγκέντρωσης τροφίμων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου θα συνεχίσουν τη στήριξή τους, ενώ η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Ελένη Κοντού, τόνισε ότι σε 1.500 σημεία στη χώρα μπορούν να γίνουν δεκτές οι δωρεές των συμπολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ