Η Alpha Bank για τα παιδιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank 2015, η Alpha Bank ανέλαβε τη διοργάνωση των κάτωθι παραστάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα ακόλουθα ιδρύματα:

ΑΘΗΝΑ («Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» – Θέατρο Πόρτα)

  • Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
  • Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
  • Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»
  • Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ («Σχολή για Κλόουν» – Θέατρο Αυλαία)

  • Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος
  • Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας
  • Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
  • Η Μέλισσα

Σε συνέχεια της επιτυχημένης Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank 2015 και του ιδιαίτερου ενθουσιασμού των παιδιών, η Τράπεζα αποφάσισε να συνεχίσει τη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, διοργάνωσε παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, στο Χατζηκυριάκειο  Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα και στα Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Τις παραστάσεις ανέλαβαν εξειδικευμένοι καραγκιοζοπαίχτες, οι οποίοι διασκέδασαν τα παιδιά με την παράσταση “Ο Καραγκιόζης ντέντεκτιβ και ο ιπτάμενος γορίλας” στην Αθήνα και την παράσταση “Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη” στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων, η Alpha Bank διοργάνωσε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η προσφορά της χαράς της ξεναγήσεως σε ένα μουσείο αλλά και της μαγείας του θεάτρου!

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Κέντρου ΓΑΙΑ, όπου παρουσιάζονται 20 προστατευόμενες περιοχές από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες χαρτοκοπτικής και ζωγραφικής με θέμα το δάσος και  τα προστατευόμενα είδη. Στο Μουσείο παρευρέθησαν παιδιά από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Παραμύθι Χωρίς  Όνομα», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με εύληπτο και μαγικό τρόπο. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν παιδιά από το Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» και τα Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών από το προσωπικό της Τραπέζης, οι οποίοι προετοίμασαν τους χώρους, υποδέχθηκαν τα παιδιά και τους μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα.

 

Αναδημοσίευση από το Τεύχος 54 του CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ