Forthnet: Τα παιδιά στον πυρήνα των δράσεων ΕKE

Η εταιρεία που έφερε το Ιnternet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο πάροχο καινοτόμων υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει στο επίκεντρο της εταιρικής της υπευθυνότητας το αύριο, δηλαδή τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, η Forthnet έχει αναπτύξει δράσεις σε τρεις διακριτούς πυλώνες:

 

Εμπειρίες ψυχαγωγίας

Έλα να ζήσεις τη μετάδοση ενός αγώνα από τα κανάλια Novasports!

Με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων, γεννήθηκε η ιδέα να φιλοξενηθούν παιδιά στα δημοσιογραφικά θεωρεία των καναλιών Novasports για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ζωντανής μετάδοσης ενός αγώνα. Για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2014 και το 2015, το ραντεβού δόθηκε στη 15η αγωνιστική της Super League.

Στο κάλεσμα της Forthnet και των καναλιών Novasports προς οργανισμούς στήριξης παιδιών, αλλά και προς φορείς εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική στέρηση, ανταποκρίθηκαν θερμά φορείς από όλες τις περιοχές, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής και τις δύο χρονιές.  Έτσι, παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου», τα Παιδικά Χωριά SOS, τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου, την Πρωτοβουλία για το Παιδί Βέροιας, το Παράρτημα Ξάνθης του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, την Κυψέλη ΑμεΑ Λέσβου, αλλά και άλλων φορέων, βρέθηκαν δίπλα στους δημοσιογράφους των καναλιών Novasports. Οι μικροί φίλοι απόλαυσαν την εμπειρία της προετοιμασίας της μετάδοσης, της περιγραφής και του σχολιασμού όλου του αγώνα, φορώντας τα ειδικά ακουστικά, πήραν αναμνηστικές μπάλες με τις υπογραφές όλων των παικτών, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παίκτες των αγαπημένων τους ομάδων. Και, φυσικά, όλοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών Novasports χάρηκαν την προσφορά μιας ξεχωριστής μέρας στους νεαρούς φίλους, αλλά και το ότι έγιναν αποδέκτες του γνήσιου ενθουσιασμού των μικρών φιλάθλων για το ποδόσφαιρο.

 

Η Nova προσφέρει στα παιδιά!

Την ίδια ιδιαίτερη περίοδο των Χριστουγέννων, είχε προηγηθεί για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2012 και το 2013, μια άλλη ενέργεια προσφοράς σε οργανισμούς και φορείς μακροχρόνιας φιλοξενίας παιδιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια: η παροχή της υπηρεσίας “Nova Full pack”, συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού και της εγκατάστασης στους χώρους διαμονής των παιδιών, με ελεύθερη ψηφοφορία των χρηστών σε ειδική εφαρμογή που δημιούργησε η εταιρεία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Έτσι, με επιλογή του κοινού που συμμετείχε στην ενέργεια, από το 2012 μέχρι σήμερα, τα παιδιά 15 οργανισμών στήριξης και προστασίας παιδιών σε όλη την Ελλάδα, απολαμβάνουν αδιάλειπτα το μοναδικό αθλητικό θέαμα, τις συναρπαστικές ταινίες, τις παιδικές σειρές, τα ντοκιμαντέρ και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα της Nova.

 

Εθελοντισμός των εργαζομένων

Χάρισε μια μέρα σου στα παιδιά

Η δραστηριοποίηση των ανθρώπων της Forthnet στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η εταιρεία, είναι αυτονόητη πράξη προσφοράς, στην οποία ενώνονται όλοι.

Μία τέτοια πρωτοβουλία ήταν η δράση «Χάρισε μια μέρα σου στα παιδιά» για τα Παιδικά Χωριά SOS και τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας της Οργάνωσης.

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, 100 Forthnet Ambassadors προσέφεραν εθελοντική εργασία. Η ομάδα των Forthnet Ambassadors αφιέρωσε 700 ώρες εργασίας, βοηθώντας στη διαλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, γραφική ύλη, τρόφιμα, που συσκευάστηκαν σε συνολικά 1.200 κούτες, για να διανεμηθούν σε 7 πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της Οργάνωσης.

Ο ενθουσιασμός και η όρεξη που επιδεικνύουν οι Forthnet Ambassadors σε κάθε κάλεσμα για εθελοντική προσφορά, αποτελεί κίνητρο για την περαιτέρω ενδυνάμωση του κινήματος εθελοντισμού της εταιρείας.

 

Ανάληψη σημαντικών αποστολών με ενεργούς συμμέτοχους τους συνδρομητές

Η εγγραφή σου είναι προσφορά και χαρίζει χαμόγελο στα παιδιά

Ανιχνεύοντας τομείς προσφοράς που συνδέονται με μακροχρόνια παροχή πολύτιμου έργου για παιδιά σε ανάγκη, η Forthnet αποφάσισε να στηρίξει τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην προσπάθεια αγοράς και λειτουργίας θερμοκοιτίδας μεταφοράς νεογνών σε κινητή ιατρική μονάδα.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία κάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί της και οι συνδρομητές της.

Ξεκινώντας από την 11η Νοεμβρίου 2015, με κάθε ενεργοποίηση Forthnet ή Nova e-bill, προσφέρεται 1 ευρώ στον οργανισμό για το σκοπό αυτό, καθώς και για την κάλυψη του κόστους εργασίας ενός ειδικευμένου διασώστη. Σήμερα, οι εγγραφές των συνδρομητών Forthnet & Nova στην υπηρεσία έχουν ξεπεράσει τις 42.000, που μεταφράζονται σε 42.000 ευρώ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συνδρομητών, θα επιτευχθεί και ο τελικός στόχος της συγκέντρωσης του ποσού των 70.000 ευρώ, που θα συμβάλει στη διάσωση βρεφών που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Forthnet θεωρεί το ρόλο της ως κοινωνικά υπεύθυνου εταίρου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητας της εταιρείας, που συμβαδίζει με την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Και με αυτόν τον προσανατολισμό θα συνεχίσει το έργο της ακόμα πιο δυναμικά στο μέλλον.

 

Αναδημοσίευση από το Τεύχος 54 του CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ