ΟΚΕ: Διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.) και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα;».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της ΟΚΕ Ελλάδος που στόχο έχει, μέσα από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της να δημιουργήσει διάλογο με κοινωνικούς, κρατικούς θεσμούς και εταίρους, καθώς και να προχωρήσει στην σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με ζητούμενο τη θεσμική, κοινωνική και ανθρωπιστική αντιμετώπιση του θέματος.

Η Α.Ε. ο Προέδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Απριλίου στο Κτίριο της Παλαιάς Βουλής (Αίθουσα Συνεδριάσεων, στις 16:00).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα τεθούν και θα συζητηθούν θεμελιώδη ζητήματα, όπως: «Οι Προκλήσεις για την ΕΕ και τη Διεθνή Κοινότητα», «Οι Προσεγγίσεις των Παραγωγικών Φορέων», «H Ελληνική Διαχείριση και Εμπειρία» και «Τα Πολυπολιτισμικά Όρια της Ευρώπης». Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες και τοποθετήσεις στα παραπάνω θέματα, από ευρωπαϊκούς, κρατικούς και κοινωνικούς θεσμούς, φορείς και εταίρους.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης την ίδια ημέρα, δύο σημαντικές συνεδριάσεις.

Συνεδρίαση για τον ρόλο, την προσφορά και το συντονισμό των ΜΚΟ που συμμετέχουν στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, καθώς και για τις δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας με άλλους φορείς και πρωτοβουλίες.

Συνεδρίαση ανάμεσα σε Δημάρχους από Γερμανικές πόλεις και σε Έλληνες ομολόγους τους, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική συνέλευση και την ΚΕΔΕ και αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών και σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων για τη δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις πολύπλευρες πτυχές του προσφυγικού ζητήματος

Η ΟΚΕ Ελλάδος, με την ανάληψη αυτής της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας, προσδοκά να φωτίσει ένα ευαίσθητο και πολυδιάστατο κοινωνικό ζήτημα, ταυτόχρονα όμως να αναδείξει τρόπους επίλυσης με συγκεκριμένες προτάσεις και τοποθετήσεις. Με το πέρας τους, συμπεράσματα και από τις δύο συναντήσεις θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του Συνεδρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ