Infokids: Εκδήλωση για τη σεξουαλική παρενόχληση

Περίπου 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο, ούτε “μακριά από εμάς” όπως ευχόμαστε. Και το μέσο που έχουμε για να προστατέψουμε τα παιδιά μας είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση. Πόσο εύκολο είναι όμως να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σεξουαλική παρενόχληση; Και πώς θα το κάνουμε; Με τι λόγια και με τι αφορμή;

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά που απασχολούν τους περισσότερους γονείς θα δώσουν η ψυχολόγος Άννα Μαρία Κυριακοπούλου και ο Δρ Θάνος Ασκητής, σε μια ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Infokids.gr στο café του ΙΑΝΟΥ, στις 14 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Ελένη Δασκαλάκη θα μας διαβάσει τη «Ρίνα την Αστερίνα», ένα παραμύθι για μεγάλους και μικρούς που δίνει την αφορμή και τα “λόγια” στους γονείς και τα παιδιά να συζητήσουν αυτό το δύσκολο αλλά σημαντικό θέμα με τα παιδιά τους.

Ο Αντώνης Μπέρτος (ιδρυτής της Αέρινης Πόλης) μαζί με τη Μιράντα Βατικιώτη θα δραματοποιήσουν το παραμύθι της μικρής Αστερίνας για τα παιδιά, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς για το θέμα και να συζητήσουν μαζί τους.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ