Public: Μεγάλη συμμετοχή στα Βραβεία Βιβλίου

Η πρώτη φάση  των Βραβείων Βιβλίου Public, του μοναδικού θεσμού στην Ελλάδα που δίνει βήμα στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και τιμά το βιβλίο και τους δημιουργούς του, ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού!

Στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας 74.052 αναγνώστες επέλεξαν το  αγαπημένο τους βιβλίο σε περισσότερες από μία κατηγορίες και το ψήφισαν online μέσα στην ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr. 132.457 ψήφοι διαμόρφωσαν τις βραχείες λίστες  των Βραβείων Βιβλίου Public 2016!

Την κορυφή των αναγνωστικών προτιμήσεων κατέκτησε το ελληνικό μυθιστόρημα σε ποσοστό 26% ενώ σημαντικό ποσοστό των αναγνωστών κατέθεσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην παιδική λογοτεχνία (17%) και στο δοκίμιο (14%). Η ποίηση  και το μεταφρασμένο μυθιστόρημα κατέκτησαν το 12% και 10% αντίστοιχα ενώ ακολούθησε η εφηβική λογοτεχνία και η κατηγορία ευ ζην με ποσοστό 8%.

Οι ψηφοφόροι και φέτος προέρχονται από μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και φέρνουν στην επιφάνεια σημαντικά στοιχεία για τον «βιβλιοφιλικό» χάρτη της χώρας! Πιο βιβλιόφιλες πόλεις αποδείχτηκαν: η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Πάτρα, και η Λάρισα οι οποίες φέτος είχαν την πιο ενεργό συμμετοχή.

Στην τελική φάση ψηφοφορίας που θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου, οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τους 8 νικητές (ένα βιβλίο ανά κατηγορία βράβευσης), επιλέγοντας αυτή τη φορά ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τίτλους για το 2015 όπως προέκυψαν από την ψηφοφορία της πρώτης φάσης.

Ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public ξεκίνησε το 2014 και έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο του βιβλίου αλλά και από τους αναγνώστες. Φέτος, στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016, συμμετείχαν συνολικά πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι και 1.300 συγγραφείς με περισσότερους από 2.000 τίτλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ