Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας την Κυριακή 15 Μαΐου

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, στo Ζάππειο, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) πραγματοποιεί, για μία ακόμα χρονιά, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας (ΠΗΛ). Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της ΠΗΛ 2016, που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα τις «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας», αλλά και οι ατομικές συναντήσεις με εθελοντές επιστήμονες λογοθεραπευτές είναι δωρεάν για όλους.

Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις της ΠΗΛ για το 2016 ανά την Ελλάδα πραγματοποιούνται με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο της φετινής ΠΗΛ στο Ζάππειο, θα υπάρχει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός, θα διανέμονται χρήσιμα ενημερωτικά έντυπα και στις 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας. Η συμβολή της Λογοθεραπείας».

Θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γενική αλλά και στην εξατομικευμένη ενημέρωση, σχετικά με πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Μια μοναδική ευκαιρία, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να ενημερωθούν υπεύθυνα, να γνωρίσουν την επιστήμη της λογοθεραπείας, αλλά και τους τομείς που μπορεί ένας λογοθεραπευτής να βοηθήσει το συνάνθρωπό του.

Γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο των δωρεάν ατομικών συναντήσεων, το κοινό θα μπορεί να θέσει στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και να μοιραστεί τις ανησυχίες του σχετικά με οποιοδήποτε θέμα της ειδικότητάς τους. Να συζητήσει μαζί τους κάθε είδους προβληματισμό, καθώς και θέματα διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών των διαταραχών στην καθημερινότητά, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων (οικογένεια, σχολείο, κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κ.λπ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ