Ελληνική εταιρεία πράσινης τεχνολογίας αποκτά παρουσία στο Oakland University

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Παρακολούθησης, Meazon, προχωρά στο άνοιγμα του πρώτου γραφείου στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Incubator του Oakland University.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Παρακολούθησης, Meazon, προχωρά στο άνοιγμα του πρώτου γραφείου στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Incubator του Oakland University. Η Meazon, έχοντας ανταποκριθεί στην τελική κλήση σε διαγωνισμό τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) και έχοντας βρεθεί πρόσφατα στο top 5 του Shell Great Lakes Innovation Competition, είναι έτοιμη να βρει τις θέση της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για την εξέλιξη αυτή, ο εκ των ιδρυτών Στέλιος Κουτρουμπίνιας ανέφερε: «Γνωρίζαμε ότι υπήρχε ανάγκη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Όταν επισκεφτήκαμε το Μίτσιγκαν και συναντήθηκαμε με τους πιθανούς πελάτες, λάβαμε το feedback, ότι τα προϊόντα μας είναι υψηλής ποιότητας και με ένα εξαιρετικό Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας”.  

Από την πλευρά της, η Director Οικονομικής Ανάπτυξης, Ειρήνη Σπανού, επισήμανε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Meazon θα βρεθεί στο Oakland County. Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία ελληνικής ιδιοκτησίας που θα βρεθεί εκεί. Διαθέτουμε ένα σπουδαίο επιχειρηματικό case στο Oakland County. Έχουμε παγκόσμιο εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, σπουδαίο επιχειρηματικό περιβάλλον και φιλοξενούμε πάνω από 1.000 ξένες επιχειρήσεις από 39 διαφορετικές χώρες”.

Το 2012, η Σπανού είχε μιλήσει σε δεκάδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, για το «Πώς να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στις ΗΠΑ”. Ήταν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τις Amy Butler (Πανεπιστήμιο του Όκλαντ) και Clara Mager (Butzel Long) για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ